Geniet van de verfrissende aardappelsalade met een crunch van appel en de subtiele smaak van gerookte forel. Een verrukkelijke combinatie als lunch of maaltijdsalade.
Ingrediënten:
Bereidingswijze: voor 4 personen
Was 500 g krieltjes of kleine aardappelen en snij ze middendoor.
Stoom of kook ze beetgaar. Dat duurt ongeveer 12 minuten. Je moet er met een mes of vork net kunnen in prikken.
Snij 1 klein appeltje in fijne blokjes.
Snij 2 gerookte forelfilets in stukjes.
Maak in een mooie grote schaal een sausje van 2 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels zure room, 1 klein fijn gesneden rood uitje en (vers geknipte) dille. Of zie tip.
Voeg de appel en de forel toe.
Kruid met zout en peper.
Haal de aardappels uit de stoomoven of giet ze af. Laat ze even afkoelen.
Meng de krieltjes bij de rest in de schaal.
Werk af met verse dille of bieslook.
Smakelijk.
Serveertips:
Ook lekker met extra (vers) bieslook of peterselie. Of een zeer fijn gesneden lente uitje.
Tips:
Deze aardappelsalade is zowel lauw als koud lekker.
Deze salade is ook de dag erna nog lekker.
Wij koken de aardappeltjes liefst nog knapperig.
Bereidingstijd:
Deze aardappelsalade is super snel gemaakt. Hij is op 20 minuten klaar en je hebt er niet al te veel afwas aan.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Comments