Op zoek naar een heerlijk en eenvoudig recept voor aardbei-rabarberconfituur? Deze confituur combineert de zoete smaak van aardbeien met de friszurige touch van rabarber. Hij is perfect op je boterham of bij je ontbijt.
Ingrediënten
Bereidingswijze: voor 4 potten
Was en schil 500 g rabarber.
Ontkroon 500 g aardbeien.
Doe de rabarber en de aardbeien in een kookpot en meng met 1 kg geleisuiker.
Snij 1 vanillepeul open en voeg ze toe aan het fruit.
Laat dit minstens 1 nacht of 24 uur in de koelkast staan.
Roer nog eens goed en breng dit aan de kook.
Laat de jam 4 minuten doorkoken.
Mix voorzichtig zoals je de confituur het lekkerste vindt. Wij zetten er een paar keer de mixer in, maar houden nog wel van stukjes in de jam.
Doe de jam in gesteriliseerde bokalen. Dat gaat het gemakkelijkst met een trechtertje.
Draai er onmiddellijk de propere deksels op.
Zet ze even ondersteboven en draai ze na een paar minuten weer om.
Zet de jam koel weg.
Laat het smaken.
Tips:
Zie dat je altijd met propere handen en proper gerei werkt.
Je kan de potten en deksels steriliseren door ze te koken.
Wij steriliseerden onze potten in de stoomoven: 15 minuten op 100°C.
Je kan nog een citroen of limoen mee uitknijpen bij het fruit.
Wij voegden nog een koffielepel citroentijm toe. Super lekker!
Bereidingstijd:
Je maakt deze aardbeien rabarber confituur super snel!
Geniet van zelfgemaakte aardbei-rabarberconfituur op een sneetje brood, door de yoghurt of als topping op een dessert. Dit recept is eenvoudig te volgen en levert een heerljke huisgemaakte lekkernij op die iedereen zal waarderen.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Comments