Een heerlijk warme appel in een jasje van bladerdeeg. En als je de appel opensnijdt, dan komt er nog een zoet sausje uit. Moeten we nog meer zeggen? Genieten!
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Was en schil de appels en haal er met een appelboor het klokhuis uit.
Rol een rol bladerdeeg uit en snij in 4 stukken.
Leg dit bladerdeeg op een ovenplaat.
Meng 2 eetlepels boter met 2 eetlepels bruine suiker en 1 eetlepel kaneelsuiker.
Vul de appels met deze boter.
Plooi het bladerdeeg over de appels.
Maak bovenaan een klein gaatje zodat de stoom kan ontsnappen.
Steijk de appels in met een gekleutst eitje.
Bestrooi Het bladerdeeg met 1 eetlepel kaneelsuiker gemengd met 1 lepel witte suiker.
Bak de appels 20 minuten in de oven op 200°C.
Bestrooi met poedersuiker.
Smullen maar!
Tips
Laat de schil aan de appels als je dat lekkerder vindt.
Je kan de kaneelsuiker vervangen door witte suiker.
Je kan de "kinnekessuiker" vervangen door kandijsuiker.
Je kan deze appelbollen ook vullen met enkele rozijnen.
Mealprep / Bewaren
Je kan deze appelbollen perfect op voorhand maken en bakken.
Je kan ze nadien nog even opwarmen in de oven op 100 graden.
Bereidingstijd:
Deze appelbollen zijn op 30 minuten klaar.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Commenti