top of page
Foto van schrijverJoke & Félien

Gehaktballen in tomatensaus

Bijgewerkt op: 23 okt.

Smullen! Wie is er niet dol op gehaktballetjes? Comfortfood op zijn best. Met basilicum en parmezaan onder het gehakt. Lekker ❤️

Maak het recept best dubbel want deze gehaktballen zijn altijd lekker om uit de diepvriezer te toveren.


Ingrediënten


Bereidingswijze: Voor 4 personen:

  • Maak een lekkere tomatensaus.

  • Snij 1 ui en 1 sjalot fijn.

  • Stoof de ui en de sjalot aan in 2 eetlepels olijfolie.

  • Knijp er na 2 minuten 2 teentjes look bij en stoof dit 1 minuut mee.

  • Voeg 1 eetlepel Italiaanse of Provençaalse kruiden, 1 koffielepel paprikapoeder en een halve theelepel chilipoeder of cayennepeper toe.

  • Doe 2 eetlepels gebakken ui even uit de pot en hou apart..

  • Voeg 1 blikje tomatenpuree van 140 g toe in de kookpot en laat dit 2 minuten mee bakken.

  • Voeg 1 blik gepelde tomaten toe.

  • Vul elk blik met water en voeg ook dat toe.

  • Kruid met 1 blokje kippenbouillon en kruid met zout en peper.

  • Laat deze tomatensaus 12 minuten pruttelen.

  • Voeg 100 ml room toe bij de saus.

  • Mix de saus kort.

  • Voeg basilicum toe en laat de saus lekker intrekken

  • Maak de gehaktballen

  • Meng 600 g gehakt met 50g gemalen Parmezaanse kaas, 1 geklutst eitje, 50 g paneermeel, een handvol geknipte bieslook, zout en peper.

  • Rol er gehaktballen van ter grootte van 2.5 cm.

  • Bak de gehaktballen rondom bruin in een pan met 1 eetlepel olijfolie.

  • De gehaktballen moeten enkel aangekorst worden. Ze moeten dus zeker nog niet gaar zijn.

  • Warm intussen de tomatensaus op.

  • Doe de gehaktballen bij in de tomatensaus. Je kan ook de tomatensaus bij de gehaktballen doen, maar pas op, want dit kan spatten.

  • Laat de gehaktballen 10 minuten in de saus garen.

  • Deze gehaktballen zijn heerlijk met pasta.

  • Serveer er nog extra geraspte Parmezaan bij.

  • Smakelijk


Tips:

  • De tomatensaus vind je hier.

  • Je kan nog gegrilde courgette serveren bij de gehaktballen.

  • Als je toch ballen en saus over hebt, kan je ze perfect invriezen.


Mealprep:

  • Je kan de gehaktballen in de saus tot 2 dagen op voorhand maken en bewaren in de koelkast.

  • Je kan deze gehaktballen met saus echt heel goed invriezen. Laat ze nadien rustig terug ontdooien en warm ze rustig op.

  • Je kan de gehaktballen ook snel maken met tomatensaus die je eerder al maakte.


Bereidingstijd:

Je kan dit gerecht op 40 minuten op tafel zetten, en sneller als je de saus al klaar had.


 

Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!

 


4.991 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page