Deze snelle bami kan je perfect maken om restjes groenten op te werken. Er zijn zoveel lekkere mogelijkheden met bami, en het resultaat is steeds super. Een eitje erbij, en nog wat krokante uitjes. En smullen maar.
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Kook 1 pakje mie in water met bouillon en zout, 1 minuut minder lang dan op de verpakking. Giet af en spoel onmiddellijk met koud water.
Snij 1 rood uitje fijn.
Stoof de ui in 2 eetlepels olijfolie.
Voeg na 2 minuten de roerbakgroenten toe en roerbak verder. zie dat de groenten gaar maar nog wel beetgaar zijn. Kruid met zout en peper.
Neem de kookpot waar je de bami in kookte en doe daarin 4 eetlepels sojasaus, 4 eetlepels oestersaus, 1,5 koffielepel vissaus en 1,5 koffielepel bruine suiker.
Warm dit op en laat al roerend 2 minuten karameliseren.
Voeg de bami toe en meng goed.
Meng de groenten onder de pasta.
Meng, roerbak en warm nog even door.
Bak terwijl een spiegeleitje per persoon. Je kan voor een pittig resultaat een snuifje chilipeper in de olijfolie doen waarin je het eitje bakt.
Werk af met wat je lekker vindt: lente-uitjes, nog een beetje extra saus, krokante uitjes, kroepoek, koriander, limoenrasp, geroosterde pindanoten,...
Smakelijk
Tips:
Je kan afwisselen met de groenten. Kies gewoon wat je lekker vindt.
Je kan als het snel moet gaan, de groentenmiw kiezen die het lekkerst vindt.
Niet Veggie:
Je kan deze bami perfect met een stukje vlees maken.
Mealprep
Je kan de groenten al wokken, en dit gemengd in een schaal met deksel in de koelkast bewaren.
Warm het zacht terug op terwijl je de bami kookt en meng alles goed.
Je kan de groenten invriezen na het wokken, maar zie dat je de groenten dan echt niet te lang laat bakken. Ze mogen nog krokant zijn.
Bereidingstijd:
Deze wok staat op 15 minuten op tafel.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Comments