Deze lekkere salade heeft veel weg heeft van de bekende hamburger. Krokante groenten, vlees en een laagje cheddar, en daar een lekker sausje bovenop. Waanzinnig goed!
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Meng 5 eetlepels mayonaise, met 1 eetlepels ketchup, 4 eetlepels (Griekse) yoghurt, 1 eetlepel mosterd, 1 koffelepel (gerookt) paprikapoeder, 5 eetlepels gesneden zoetzure augurken, 3 eetlepels azijn uit de augurkenpot, 1 theelepel lookpoeder, en zout en peper. Wij voegen ook een theelepel 'garlic peper' toe.
Snij (ijsberg) sla fijn.
Snij enkele augurken fijn.
Snij lekkere honingtomaten in de helft.
Meng 500 g rundsgehakt of Américain met 250 g kalfsgehakt. Zie tip. Kruid met zout en peper.
Doe de sla in een bord of een schaal.
Leg er schijfjes komkommer en partjes tomaten bij.
Bak het gehakt rul en doe over de salade.
Bestrooi het vlees met chedderkaas. Je mag zoveel strooien dat je lekker vindt.
Leg nog wat ringen rode ui en partjes augurk op de salade.
Bedruip met de saus.
Smakelijk.
Tips:
Je kan ook plakjes chedderkaas nemen.
Je kan ook een burgersausje toevoegen als het sneller moet gaan.
Je kan uiteraard ook enkel puur rundsgehakt nemen. (Wij vinden dat net te droog.)
Dit is ook lekker als Big Mac wrap.
Mealpreppen:
Maak het sausje al op voorhand. Dat is sowieso ook lekker bij andere salades.
Het gehakt kan je ook al mengen en in de koelkast klaar zetten.
De groenten kan je ook al snijden en in bakjes in de koelkast klaar zetten.
Bereidingstijd:
Dit gerecht staat op 15 minuten op tafel.
Sneller als je het sausje al klaar hebt in de koelkast.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Comments