Ben je op zoek naar een eenvoudig maar verrukkelijk hapje voor een volgend feestje? Probeer dan deze bladerdeeghapjes met zalm en kruidenkaas. Ze zijn snel en gemakkelijk te maken en zullen zeker indruk maken op je gasten. Met de combinatie van krokant bladerdeeg, romige kruidenkaas en smaakvolle zalm, is dit hapje een ware traktatie.
Ingrediënten
Bereidingswijze:
Rol een pak bladerdeeg uit.
Besmeer het bladerdeeg met een half kuipje kruidenkaas.
Verdeel het bladerdeeg in vierkantjes van 10 op 10 cm.
Leg op elk vierkantje een stukje gerookte zalm. Een plakje van 4 op 4 cm. is prima. Eventueel leg je het dubbel als je van veel zalm houdt.
Vouw de 4 hoeken van elk vierkantje bladerdeeg over de zalm toe.
Bestrijk het bladerdeeg met 1 losgeklopt eitje of met wat melk. Dit gaat vlot met een borsteltje.
Bak het bladerdeeg 25 minuten in de voorverwarmde oven op 190°C.
Geniet.
Tips
Snij eventueel de kantjes van elk vierkantje nog eens in zoals bij de stap voor stap video. Dan plooien ze net iets handiger toe.
Werk eventueel af met wat witte of zwarte sezamzaadjes.
Werk eventueel af met verse bieslook.
Bereidingstijd:
Je kan deze bladerdeegpakketjes met zalm op 5 minuten in de oven schuiven.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Commentaires