top of page

Bladerdeegrolletjes met champignons

Foto van schrijver: Joke & FélienJoke & Félien

Bijgewerkt op: 29 dec 2023

Dit lekker hapje is zo lekker. Snel gemaakt en het is zo tof op je feesttafel. Veggie. al kan je er natuurlijk nog iets extra aan toe voegen.

Recept voor bladerdeegrolletjes met champignons en bladerdeeg, parmezaan, kaas en ricotta

Ingrediënten

Ingrediënten voor bladerdeegrolletjes met champignons en bladerdeeg, parmezaan, kaas en ricotta


Bereidingswijze:

  • Stoof 1 fijn gesneden sjalot in 2 el olijfolie.

  • Voeg 1 fijn gesneden teentje look toe.

  • Stoof 1 minuut mee.

  • Voeg 1 bakje gesneden champignons

  • Kruid met z+p en 1 el champignon kruiden. Wij gebruiken Karl Otto. (tijm, oregano, marjolein, peterselie, eekhoorntjesbrood).

  • Voeg nog 1 el vloeibare bouillon toe, of een hoekje bouillon.

  • Roerbak 5 minuten.

  • Voeg 3 el ricotta toe.

  • Rol een pak bladerdeeg uit.

  • Besmeer met het champignonmengsel.

  • Bestrooi met gemalen kaas.

  • Rol voorzichtig op.

  • Snij in schijven van 1 cm.

  • Leg ze plat op een bakpapier op een rooster voor de oven. Duw ze wat mooi open.

  • Bestrijk met 1 losgeklopt eitje of met wat melk. Dit gaat vlot met een borsteltje.

  • Bak 25 minuten in de voorverwarmde oven op 195°C.

  • Geniet.


Bereidingstijd:

Je kan dit lekkers op 15 minuten in de oven schuiven.



 

Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!


Comments


Logo_prinsessenboon.png
Prinsessenboontjes on tour.png

Volg ons op
Instagram

  • Volg ons op Instagram

Volg ons op
Pinterest

  • Pinterest

Volg ons 
op Instagram

  • Volg ons op Instagram
MapHub.png

© 2023 by Prinsessenboontjes. Proudly created with Wix.com

bottom of page