Geniet van een heerlijke bosbessencake die perfect is voor elke gelegenheid. Dit recept zorgt voor een sappige en smaakvolle cake, boordevol verse bosbessen. Volg onze eenvoudige stappen om een perfecte bosbessencake te bakken!
Het moeilijkste deel is het wachten tot de cake afgekoeld is zodat je het glazuur kan smeren.
Ingrediënten
Bereidingswijze:
Doe het volgende in een mengkom: 150 g boter op kamertemperatuur, 180 g suiker, 1 eetlepel citroensap, 2 eetlepels citroenrasp en 1 eetlepel vanille-extract.
Klop dit een paar minuten op.
Klop 3 eieren op, en voeg nadien lepel per lepel het ei toe terwijl je het deeg zachtjes verder klopt. Het deeg kan even gaan schiften, maar dat komt goed.
Schraap ook het deeg af en toe van de randen weg.
Meng 90 g zelfrijzende bloem met 110 g amandelmeel en een snuifje zout.
Voeg dit rustig toe terwijl je het deeg mengt.
Doe de helft van het deeg in een ingevette bebloemde cakevorm
Beleg het deeg met 100 gram bosbessen.
Doe het overige deeg in de vorm.
Bestrooi met nog eens 100 gram bosbessen..
Bak de cake in totaal 55-60 minuten in de voorverwarmde oven op 170°C.
Pak de cake in met aluminiumfolie als hij te bruin wordt en bak nog 15 / 20 minuten verder.
Laat 10 minuten afkoelen voor je de cake ontvormt.
Laat afkoelen op een rooster.
Bestrijk met glazuur.
En geniet.
Tips:
Glazuur maak je van 1 eetlepel citroensap gemengd met 50g bloemsuiker.
Gebruik verse bosbessen: Kies voor stevige, rijpe bosbessen voor de beste smaak en textuur.
Bestrooi met bloem: Meng de bosbessen met een beetje bloem om te voorkomen dat ze naar de bodem van de cake zakken.
Je kan de bosbessen ook pas na 10 minuten bakken toevoegen, dan zakken ze ook niet naar de bodem.
Variatie
Deze cake is ook heerlijk met kersen. Die maak je zo.
Bereidingstijd:
Je kan deze lekkere bosbessencake op 12 minuten in de oven zetten.
tafel.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Comments