Wij hebben altijd lekker brood en zalm in huis, en dan hebben we in no-time een lekker lunch broodje op tafel staan. Gezond en voedzaam genieten. Leuk toch?
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Maak een lekker sausje van 1 el zure room, 1 el mayonaise, 1 el mierikswortelsaus. Snipper er bieslook en peterselie bij.
Snij een rode ui en lente-ui in fijne ringetjes.
Snij de courgette in fijne repen. Wij doen dat met de kaasschaaf.
Gril de courgette in een grillpan in een beetje olijfolie. 1 à 2 minuten is al genoeg.
Warm de pitabroodjes even op in de broodrooster of in de oven.
Snij de rode biet in schijfjes. Fijn of grof, net wat je lekker vindt.
Beleg de pitabroodjes naar believen met de saus, de courgette, de zalmsnippers, de rode ui en de lente-ui. Voeg eventueel peterselie en / of bieslook toe.
Smakelijk.
Serveertips
Je kan uiteraard ook een ander of een aangepast sausje maken; net met wat je in huis hebt.
Je kan ook wraps of nanbroodjes gebruiken ter vervanging van de pitabroodjes.
Geef er eventueel nog extra groenten bij.
Je kan er nog feta of burrata of (buffel)mozzarella bij verkruimelen.
Je kan de helft van de courgette rauw laten voor een stevigere beet.
Bereidingstijd:
Dit gerecht is op 10 minuten klaar.
Kommentare