Een heerlijke caesarsalade met krokant gebakken kipschnitzel, frisse sla en een romige homemade caesardressing, dat is perfect als snelle lunch of comfy avondmaaltijd!

Ingrediënten:

Bereidingswijze: voor 4 personen
Kook 2 eitjes in 8 minuten hard. Pel de eieren en snij ze in partjes.
Maak een lekker sausje met 1 koffielepel mosterd. 1 koffielepel olijfolie, 1 koffielepel Worcestershiresaus, 1 eetlepel citroensap, 3 eetlepels mayonaise, 1 geperst teentje look en 40 g gemalen Parmezaan of Grana Padanokaas.
Kruid met zout en peper en meng alles goed.
Doe 0,5 cm zonnebloem of arachideolie in een grote pan en laat de olie goed warm worden.
Bak de schnitzels in de olie langs beide kanten bruin.
Haal de schnitzels uit de pan en leg ze even op keukenpapier.
Meng de sla onder de dressing.
Leg op elk bord een schnitzel en beleg de schnitzel met 3 lepels sla en 2 partjes ei.
Doe er Parmezaan schilfers op.
Smakelijk!
Tips:
Je kan dit uiteraard helemaal naar wens aanpassen. Je kan andere sla kiezen, meer of minder eitjes, extra groenten zoals komkommer of tomaten,...
Wij nemen meestal kleine kropjes Romeinse sla en ijsbergsla. Verse, maar helaas was hij uitverkocht.
Je kan een eetlepel (Griekse) yoghurt onder de saus mengen om de saus net iets gezonder te maken.
Mealprep
Je kan deze dressing op voorhand maken maar meng hem nog niet onder de salade, want daar wordt de sla wak van.
Bereidingstijd:
Deze Caesar Salade zet je op 12 minuten op tafel.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Comments