Dit is onze favoriete champignonsaus. Lekker vers gebakken, heerlijk gekruid, beetje romig. Oh en daar een kroketje bij. Dan is het feest!
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Snij 1 sjalotje fijn.
Snij 500 g Bruine of witte champignons in schijfjes of in 4. (Net zoals je het zelf het lekkerst vindt.)
Bak de sjalot in 1 el boter 2 minuutjes aan.
Pers er 1 teentje knoflook over uit.
Doe een takje (of 1 theelepel gedroogde) tijm bij in de pan.
Doe een extra lepel boter in de pan en zet het vuur goed hoog.
Voeg de gesneden champignons toe. En roerbak ze op een hoog vuur.
Kruid anders met een 0.5 theelepel tijm en een 0.5 theelepel rozemarijn of oregano. Wie Karl Otto champignonkruiden heeft, voegt 1 eetlepel toe.
Kruid ook met zout en peper.
Bak de champignons in 5 minuten gaar. Roer af en toe.
Voeg 200 ml room toe.
Voeg een half blokje bouillon toe.
Laat de room inkoken tot de saus de gewenste dikte heeft.
Bestrooi de saus eventueel nog met peterselie.
En kruid eventueel nog bij met een lekker zout.
Smakelijk!
Tips:
Je kan deze saus ook maken met een mix van bospaddenstoelen. Een combinatie met de Parijse en de bospaddenstoelen kan uiteraard ook.
Je kan een kneepje citroensap toevoegen om de saus net iets frisser te maken.
Als je niet veggie bent, gebruik je best kippen of vleesbouillon om de saus te kruiden.
Als het wat feestelijker mag, kan je de champignons na het stoven even flamberen met een scheut cognac. Doe bij de warme champignons een scheut cognac, en steek hem aan. Laat inkoken.
Mealprep
Je kan deze saus al maken, en terug opwarmen. Al is ze vers gemaakt, net iets lekkerder.
Niet veggie
Start met de pan waar je het vlees in gebakken hebt. Doe boter in die pan, zodat de vleessmaak de saus kan versterken.
Doe op het einde de jus van het vlees dat stond te rusten, terug bij de saus.
Bereidingstijd:
Deze champignonsaus is op 15 minuten klaar.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Comments