top of page

Chili con carne

  • Foto van schrijver: Joke & Félien
    Joke & Félien
  • 1 mrt 2024
  • 2 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 26 mrt 2024

Een heerlijk bord chili con carne, boordevol mals gehakt, sappige tomaten, en een perfecte mix van kruiden en specerijen laat je smaakpapillen tintelen. Geserveerd met een zijdezachte laag quacamole en zure room is deze chili een onweerstaanbare verleiding voor elke liefhebber van comfortfood.

pan vol heerlijke chili con carne


Ingrediënten

ingrediënten chili con carne

Bereidingswijze:

  • Bak 600g gehakt rul met 1 à 2 teentjes fijn gesneden look en 2 fijn gesneden uien en/of sjalotten.

  • Bak 1 fijn gesneden rode en 1 gele paprika in blokjes mee.

  • Voeg 3 eetlepels Mexicaanse kruiden en 1 theelepel Chilipeper of cayennepeper toe. Je kan uiteraard ook zelf of extra kruiden met chilipeper / cayennepeper / paprikapoeder / komijn / ...

  • Maak een kuiltje en voeg de tomatenpuree toe. Bak de tomatenpuree al roerend in het kuiltje voor 2 minuten mee.

  • Voeg 4 lekkere trostomaten in stukken toe. Zie tip. Meng goed.

  • Laat 10 minuten pruttelen. Af en toe eens goed roeren.

  • Voeg 1 blikje rode bonen en 1 blikje mais toe.

  • Proef en kruid eventueel nog bij. Kruid ook met zout en peper.

  • Smullen! Al wordt de saus lekkerder als ie wat kan trekken.

  • Smakelijk!


Veggie

  • Je kan vegetarisch gehakt nemen om de Chili te maken.

Tips:

  • Deze Chili con carne kan je ook al een dag op voorhand maken, dan is het nog lekkerder.

  • Je kan ook een zakje Burrito of Taco kruiden toevoegen.

  • De tomaten zijn het lekkerst zonder het velletje en zonder de pitten. Kruis ze in en leg ze 1 minuut in kokend water. Dan haal je het velletje er zo af. Gebruik de pitten eventueel in een soep. Ze kunnen ze wel bij, geen probleem!

  • Liever geen mais of bonen? Dat kan uiteraard ook.

  • Je kan ook tabasco of sriracha gebruiken om er meer pit in te steken.

Bewaren / Invriezen

  • Je kan de saus perfect 2 dagen in de koelkast bewaren.

  • Je kan de saus ook perfect invriezen.


Bereidingstijd:

Dit gerecht maken neemt wel een dik half uur in beslag.


 

Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!

 









Comments


Logo_prinsessenboon.png
Prinsessenboontjes on tour.png

Volg ons op
Instagram

  • Volg ons op Instagram

Volg ons op
Pinterest

  • Pinterest

Volg ons 
op Instagram

  • Volg ons op Instagram
MapHub.png

© 2023 by Prinsessenboontjes. Proudly created with Wix.com

bottom of page