Deze Duitse pizza betovert met zijn knapperige dunne korst, romige crème fraîche en smaakvolle toppings zoals spek, ui en kaas. Een zalige combinatie als voorgerecht, hoofdgerecht of snack. En wat helemaal geweldig is: je zet deze Flammkuchen op 5 minuten in de oven. Geniet ervan.
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Neem je bakplaat en rol het Flammkuchen deeg uit. Dat mag gewoon met het papier open gerold worden.
Snij de rode ui in fijne ringen.
Bestrijk het deeg met 3 tot 4 volle eetlepels zure room
Bestrooi met lekkere pittige gemalen kaas.
Beleg het deeg met 150 g gerookte speklapjes. Ze mogen er rauw op.
Bestrooi met de rode ui ringen.
Kruid met zout en peper en 1 eetlepel Provençaalse kruiden.
Bak 16 minuten in de warme oven op 220°C.
Serveer eventueel met extra rode uiringen en met geknipte bieslook.
Smakelijk!
Tips:
Het leuke aan koken is dat alles zo wat kan. Beleg de flamkuchen dus zeker met wat je lekker vindt.
Je kan in plaats van zure room ook volle room, mascarpone of kruidenkaas gebruiken.
Je kan eerst gemalen kaas strooien, en dan het spek. Maar je kan ook eerst het spek doen en dan de gemalen kaas. Bij dit laatste is de smaak iets rijker.
Mealprep
Je kan de ui al klaar snijden. Maar nadien is het gerecht echt zo gemaakt. En ook veel lekkerder.
Bereidingstijd
Je kan op 5 minuten de Flammkuchen in de oven steken! Dan moet hij nog wel 16 minuten bakken.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Comments