Dit groentenslaatje is echt zo lekker. Het is perfect als slaatje of als bijgerecht.
En het kan het hele jaar door. Wij eten het echt overal bij.
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Snij de wortel, radijsjes en appel met schil in fijne blokjes of sliertjes. Dit kan met de mandoline of met de hand.
Wij houden van echt kleine stukjes zodat je bij elke hap alles tegelijk proeft.
Snij de komkommer zonder zaadlijst in stukjes.
Snij de lenteui in ringetjes. Kruid met z+p.
Doe er een paar el yoghurtvinaigrette onder, naar believen.
Meng alles onder elkaar.
Je kan het nog af kruiden met verse kruiden als peterselie, bieslook,...
Smakelijk.
Tips:
Dit slaatje is ook de dag erna nog lekker als je het in de koelkast zet. Je kan er dan best nog een extra lepel saus bij voegen, net voor gebruik.
Je kan zelf een dressing maken met 3 el yoghurt, 3 el mayonaise, puntje mosterd, veel (verse) kruiden, en een puntje honing.
Bereidingstijd:
Dit gerecht is op 10 minuten klaar. Als je de groenten met de hand snijdt, heb je 15 minuten nodig.
Comments