Deze frittata met horsmakreel en spinazie is superlekker én makkelijk om te maken!
Een eenvoudig receptje, en nog eens betaalbaar ook.
Lekker gebakken aardappeltjes met ei. En met een duurzaam visje erbij en een groene salade, heb je vanzelf een voedzame maaltijd. De zoute smaak van de vis gaat perfect samen met de frisse spinazie en romige eieren. Je krijgt er ook nog eens een flinke portie eiwitten en omega-3 mee binnen. Ideaal voor een snelle lunch of een makkelijke avondmaaltijd! Ga jij ‘m proberen?

Ingrediënten:

Bereidingswijze:
Schil 200 g aardappelen en snij ze in plakken van 1 cm.
Kook de aardappelschijfjes in water met zout en een half bouillonblokje bijna beetgaar.
Snij een halve rode ui in ringen.
Giet de aardappelen af en leg ze open zodat ze niet verder garen.
Klop 5 eieren met een klopper los in een grote mengkom.
Voeg 50 ml melk toe.
Kruid met 1 eetlepel Provençaalse kruiden, zout, peper en nootmuskaat.
Meng de aardappelschijfjes en de rode ui goed onder het eimengsel.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Neem een ovenschaal of ovenpan en vet ze in met een lepel olijfolie.
Doe aardappels met de eieren in de pan.
Verdeel er 1 blikje uitgelekte horsmakreel tussen.
Beleg met een handvol spinazie en duw de spinazie tussen het eimengsel.
Bestrooi met goed wat gemalen kaas en wat zout en peper.
Zet de pan 20 minuten in de oven op 180°C.
Grill de frittata nog 5 minuten zodat hij een mooi kaaskorstje heeft.
Serveer de frittata met een lekkere groene salade.
Geniet.
Variatie:
Je kan ook extra groenten onder de frittata doen. Kook dan samen met de aardappels bv enkele bloemkool of broccoliroosjes.
Je kan ook 2 blikjes horsmakreel toevoegen als je liever iets meer vis wenst.
Mealprep / Bewaren
Je kan de frittata op voorhand bakken. Serveer hem dan koud of warm hem zachtjes weer op.
Bereidingstijd:
Deze heerlijke frittata met horsmakreel zit op 20 minuten in de oven.
Reken er nog 30 minuten oventijd bij.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Comments