Dit heerlijke vispannetje met kabeljauw is een makkelijk ovengerecht dat perfect is voor een gezellige maaltijd. De malse stukjes vis in romige saus vol verse groenten en afgewerkt met krokante aardappeltjes.
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Was de prei en snij hem in fijne ringen.
Snij een sjalotje fijn.
Verdeel de broccoli in kleine roosjes.
Stoof het sjalotje 2 minuten aan in een beetje olijfolie.
Voeg de prei en broccoli toe en stoof 5 minuten mee.
Kruid met zout, peper en een blokje tuinkruiden bouillon.
Voeg 300 ml visbouillon toe en laat 5 minuten inkoken.
Voeg 200 g diepvrieserwtjes toe.
Voeg 100 ml room toe aan de groenten.
Verdik de saus met 3 eetlepels Maizena Express of met een 2 lepels Maizena die je in een glas met een bodempje water hebt opgelost.
Laat 2 minuten inkoken.
Eventueel herhalen als de saus nog niet dik genoeg is. Als ze te dik is kan je nog wat water of room toevoegen.
Werk het vispannetje pas af als al je bijgerechten klaar zijn! Zet eventueel het vuur even uit.
Warm de grill voor.
Snij de kabeljauw in stukken van 3 tot 4 cm.
Doe de vis in de volledig opgewarmde saus. Het vuur mag nu uit als je de vis nog in de oven gaat zetten. Zie tips!
Verdeel de visblokjes goed over de schaal.
Bestrooi met 100 g gemalen kaas.
Zet de schaal 5 tot 10 minuten in de oven op 180°C, onder de gril.
Serveer het vispannetje met puree of gespoten aardappeltjes.
Smakelijk.
Serveertips:
Bestrooi het vispannetje eventueel nog met garnalen.
Je kan deze vis perfect presenteren in een bladerdeegkorfje. Dan krijg je dit koninginnenhapje.
Je kan deze vismaaltijd ook in een St. Jacobsschelp serveren en bestrooien met kaas en dan gratineren.
Tips:
Laat diepvriesvis eerst even ontdooien. Met een scherp mes kan je daarna de vis wel in stukken snijden. Het gebruik van diepvriesvis heeft het voordeel dat je dit gerecht op eender welke dag kan maken.
Als je diepvriesvis nog niet ontdooid is, moet je de vis wel net iets langer laten garen.
Zie dat je grill is voorverwarmd zodat het vispannetje niet te lang in de oven moet zitten. Je wil echt voorkomen dat de vis te droog zal worden omdat hij te lang in de oven zit.
Als je het vispannetje niet in de oven gaat zetten, moet je de vis 3 tot 5 minuten in de hete saus op het vuur laten garen. zie dat je de vis niet te lang laat garen, want dan wordt hij taaier.
Je kan Pomme duchesse uit de diepvries gebruiken. die kan je eerst al bakken in de frietpot of airfryer. Dit heeft het krokantste resultaat. Maar je kan ze ook al, ontdooid liefst, op het vispannetje zetten en ze zo mee grillen samen met de kaaskorst.
Uiteraard kan je zelf je puree ook op het vispannetje spuiten met behulp van een spuitzak. Of gewoon lekker met een lepel en wat bijstrijken met een vork, dat is ook tof.
Je kan uiteraard ook verse vis gebruiken.
Je kiest zelf welke vis je gebruikt.
Je kan nog een scheutje wijn toevoegen bij de room.
Mealpreppen;
Je kan dit gerecht voorbereiden tot het moment dat de vis in de saus moet.
Laat de saus dan eerst afkoelen, en bewaar de saus en de stukken vis afgedekt in de koelkast. Je kan de saus tot 2 dagen op voorhand maken en in de koelkast bewaren. De vis doe je er dan pas bij voor het eten van de maaltijd.
Als je dan verder gaat koken, laat je eerst de saus terug koken, en dan doe je de stukken vis in de warme saus. Zo beperk je de tijd dat de vis moet opwarmen, en dus ook te gaar zal worden. Daarna is je gerecht na 2 tot 3 minuten klaar.
Bereidingstijd:
Dit gerecht staat op 20 minuten in de oven.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Voor meer informatie over de bewuste visweek: klik hier.
댓글