Een gezonde herfstsalade die gebaseerd is op een Italiaanse klassieker. Geniet van deze lekkere herfstmaaltijd met dit heerlijke gerecht van gegrilde pompoen, romige burrata en pittige rucola. Ja zo nog warme stukjes pompoen met de kaas; dat is een perfecte combinatie van smaken en texturen
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Snij een knapperige pompoen (deze soort of een flespompoen) in schijven van 1,5 cm tot maximum 2 cm dik en verwijder de pitten. De schil van de pompoen mag je er dus aanlaten.
Vet een ovenschaal in en leg de schijven pompoen naast elkaar in de ovenschaal.
Bestrijk de pompoenschijven met olijfolie, een theelepel chilivlokken, een theelepel oregano en peper en zout.
Zet de ovenschaal 30 tot 40 minuten in de oven op 200°C.
Haal ze uit de oven en snij de schil van de pompoen.
Giet 1 grote burrata af.
Leg rucola op een mooi bordje.
Verdeel er 5 schijven gegrilde pompoen op.
Lepel er wat van de olie van de ovenschaal over.
Leg een bol burrata in het midden op de rucola.
Bestrooi alles met een lepel (gegrilde) pompoenpitten.
Bestrooi met zout en peper.
Geniet!
Tips
Wij eten graag wat krokanter. Als je de groenten liever wat zachter hebt, reken dan zeker 40 minuten in de oven.
Variatie:
Je kan ook mozzarella of buffelmozzarella gebruiken.
Mealprep / Bewaren
Je kan de pompoen op voorhand grillen. Warm hem even terug op als je gaat eten. Het is het allerlekkerste als de pompoen nog wat warm is, zo in combinatie met de Burrata.
Maak het bordje pas bij het serveren. Anders wordt de rucola plat.
Bereidingstijd:
Dit heerlijke maal met burrata en pompoen staat snel op tafel, als je de pompoen al op voorhand gegrild hebt.
Reken er anders nog 30 minuten oventijd bij.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Comments