Dit is het perfecte gehaktbroodje bij een brunch. Of een lekkere maaltijd met een goede puree. Je maakt het prima vooraf.
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Neem 600 g gehakt uit de koelkast.
Kook 4 eieren in 6 minuten hard.
Laat ze afkoelen en pel ze voorzichtig.
Snij 1 sjalot en 1 teentje look fijn.
Bak sjalot en look even in 1 eetlepel olijfolie glazig.
Laat 1 eetlepel Provençaalse kruiden meebakken. (oregano, basilicum, tijm, rozemarijn)
Verwarm de oven voor op 170°C.
Meng het gehakt met 50 g paneermeel, 1 koffielepel mosterd, 1 ei, de gestoofde ui en look en zout en peper.
Vet een cakevorm in met 1 eetlepel olijfolie.
Doe de helft van het gehakt in de cakevorm.
Maak een 'kanaaltje' in het gehakt waarin je eieren passen.
Leg de eieren er achter elkaar in.
Leg weer gehakt op de eitjes en druk het gehakt voorzichtig aan.
Bak het gehaktbrood 40 minuten op 170°C.
Dit is lekker met een pittige ketchup of tomatensaus.
Smakelijk.
De gaartijd is afhankelijk van de dikte van je gehakt. Check dit dus zeker. Wij bakken dit in onze kleine cakevorm. Het gehaktbroodje is dan 7 cm hoog.
Je kan een gehaktbroodje goed van tevoren bakken en in de koelkast bewaren.
Afwisseling
Dit is de basis van een lekker gehaktbroodje.
Met de toevoegingen en de kruiding kan je variëren.
Bereidingstijd:
Je kan dit gehaktbroodje op 12 minuten in de oven steken. Het moet nog wel 40 minuten bakken.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Comments