Deze romige gele paprikasoep is een smaakbom dankzij de combinatie van zoete paprika, pittige rode pesto en smeuïge mascarpone.
Dit is 1 van onze favoriete soepen. Ze is perfect en ze wordt vaak gekozen om op feestelijke maaltijden te serveren. En dat snappen wij.

Ingrediënten:

Bereidingswijze:
Op het vuur:
Stoof een gesneden ui en 2 sjalotten in 1 eetlepel olijfolie.
Voeg 4 gesneden gele paprika’s toe en stoof even mee.
Voeg 1 l water toe, met 3 bouillonblokjes (2 kip en 1 tuinkruiden) en zout en peper
Laat 10 minuten koken.
Voeg 1 lepel rode pesto en een half kuipje mascarpone toe (75g)
Mix goed.
Smakelijk
Voor de thermomix vrienden:
Snij 1 ui en 2 sjalotten 4 sec op stand 4 fijn.
Spatel naar beneden en stoof 3 minuten op 105° stand 1
Voeg gesneden gele paprika toe, peper en zout, 3 bouillonblokjes (kip en tuin) en zet alles net onder water.
Kook 10 minuten op 105° stand 1.
Mix 1 minuut op stand 10.
Voeg 1 lepel rode pesto en een half kuipje mascarpone toe.
Mix 15 seconden op stand 5 en verhoog naar stand 10 voor 30 seconden.
Voeg nog water toe naar gewenste dikte.
Ik doe dat pas na het mixen zodat de pot niet te vol zit.
Smakelijk
Serveertips:
Serveer met een half theelepeltje rode pesto en wat druppels room.
Variatie
Soep van rode paprika is ook heel lekker. We hebben een truc om hem heerlijk romig te maken.
Probeer deze soep van rode en gele paprika ook een keertje.
Mealpreppen
Je kan deze soep op voorhand maken.
Wij hebben het nog niet getest om hem in te vriezen, want de soep is te lekker dus ze is steeds snel op.
Vragen?
Kan ik deze soep zonder mascarpone maken?
→ Ja, je kunt mascarpone vervangen door room, kokosmelk of Griekse yoghurt.
Welke kruiden passen goed bij gele paprikasoep?
→ Basilicum, oregano, tijm en een snufje chilipeper passen perfect bij deze soep.
Kan ik de soep invriezen?
Hoe maak ik deze paprikasoep pittiger?
→ Voeg een beetje extra rode pesto, chilivlokken of een snufje cayennepeper toe.
Bereidingstijd:
Deze paprikasoep staat op 15 minuten op tafel.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Comments