Een mooie bloemkool uit zijn geheel op tafel, dat oogt toch super mooi? En lekker is hij ook. Perfect als bijgerecht dus.
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Snij de bladeren grotendeels van de bloemkool.
Kook water in een kookpot waar de bloemkool net in past.
Leg de bloemkool met de roosjes kant naar onder in de kookpot: en kook de bloemkool 6 minuten vanaf dat het water terug kookt. Haal hem eruit met de schuimspaan en laat ondersteboven even uitlekken.
Warm de oven voor op 170°C.
Meng 45 g zachte boter met 2 el olijfolie.
Leg de bloemkool in een schaal en bestrijk royaal met het botermengsel en bestrooi met 1 tl lekker zout.
Rooster de bloemkool 1.5 uur (2 uur bij een grote bloemkool) en bestrijk elke 10 minuten met het botermengsel tot de bloemkool gaar is.
Serveertip: met tahinsaus. Als je die niet maakt, moet je dus enkel de bloemkool kopen.
Smakelijk.
Tahinsaus: Mix 40g tahin met 15g peterselie en een half teentje knoflook in de keukenmachine. Voeg 40 ml water en 1 el citroensap toe en kruid met z+p.
Tips:
Je kan de bloemkool alvast een uur bakken, en bij bezoek nog een half uur bij bakken.
Geroosterde bloemkoolbladeren wordt krokant. Ze zijn perfect eetbaar. Sommigen zijn er dol op. Wij vinden de bloemkool zelf veel lekkerder.
Bereidingstijd:
Op zich heb je aan dit gerecht niet zo veel werk. Maar je moet wel elke 10 à 15 minuten de bloemkool insmeren met een boter/oliemengsel.
Dit gerecht zit op 10 minuten in de oven.
Comments