Gevulde paprika is het perfecte gerecht waar je mee kan mealpreppen. Snel gemaakt en nadien heb je de hele dag om je te verheugen op deze ovenschotel. Rijst, pasta of puree erbij, en smullen maar.
Ingrediënten:
Bereidingswijze: Per persoon neem je 1 paprika en 150 tot 200 g gehakt
Maak je favoriete tomatensaus. De onze vind je hier.
Neem je gehakt uit de koelkast.
Snij 1 sjalot en 1 teentje look fijn.
Bak de sjalot en look even in 1 el olijfolie glazig.
Laat 1 eetlepel Provençaalse kruiden meebakken. (oregano, basilicum, tijm, rozemarijn)
Verwarm de oven voor op 175°C.
Was de paprika's en snij ze in 2 en verwijder de zaadlijsten.
Meng voor 4 personen 600 tot 800 g gehakt met 50 tot 100 g paneermeel, 1 koffielepel mosterd, 1 ei, de gestoofde ui en look en zout en peper.
Verdeel het gehakt over de halve paprika's.
Verdeel de tomatensaus tussen de gevulde paprika's.
Bak de gevulde paprika's 25 minuten in de oven op 180°C.
Smakelijk.
Tip
De gaartijd is afhankelijk van de dikte van je gehakt. Check dit dus zeker. Er moet niet echt een toren van gehakt op staan, want dan moet het langer bakken.
Veggie?
Je kan dit perfect met vegetarisch gehakt maken.
Mealpreppen?
Wij maken deze gevulde paprika's steeds als mealprep voor de avond erna, als het dan snel moet gaan.
Je kan de paprika's dus op voorhand vullen en maximum 1 dag, met deksel erop, in de koelkast bewaren.
Of je kan de gevulde paprika's eerst bakken, en ze nadien, met deksel op de ovenschaal, tot 2 dagen in de koelkast bewaren.
Je warmt de gevulde paprika's rustig op 120'C op, gedurende 15 minuten. Dek de paprika's best af met een deksel of met een vel aluminiumfolie.
Je kan deze ovenschaal na het bakken ook perfect in de diepvriezer bewaren. Laat de schotel dan rustig ontdooien en warm dan ook terug op in de oven op 100'C. Dek de paprika's best af met een deksel of met een vel aluminiumfolie.
Wie een oven met stoomfunctie heeft, kan de gevulde paprika's met 25% stoom opwarmen. Er moet dan geen deksel op de paprika's.
Afwisseling
Met de toevoegingen en de kruiding kan je variëren.
Je kan ook gekookte rijst of stukjes courgette toevoegen onder het gehakt.
Bereidingstijd:
Je kan, als je al tomatensaus hebt, deze gevulde paprika's op 10 minuten in de oven steken. Anders moet je de tijd van het saus maken er nog bijtellen.
De schotel met gevulde paprika's moet nog wel 25 minuten bakken.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Comments