Weer een salade die lekker is bij de lunch en als snel gerecht. Het is ook heerlijk bij de barbeque. Er zijn veel variaties mogelijk. Altijd lekker!
Ingrediënten
Bereidingswijze: voor 4 personen
Kook 300 g parelcouscous beetgaar in water met zout en bouillon.
Snij een hele komkommer in fijne maantjes. Je kan het vruchtvlees zeker mee gebruiken, maar het moet niet.
Snij 400g kerstomaten in partjes. De pitjes en het sap mogen erbij.
Snij een half rood uitje in fijne ringen. Wij laten dat even marineren in 50ml kokend water met 2 scheutjes appelazijn. Gewone azijn kan ook. Je kan er ook een theelepel suiker aan toevoegen.
Snij een half blokje feta in kleine blokjes.
Giet de couscous af als hij nog al dente af. Spoel meteen met koud water. Laat goed uitlekken.
Meng de groenten onder de couscous.
Meng er meteen een goeie scheut olijfolie onder.
Kruid met goed wat peper en zout. Wij kruiden met citroenzout en met Peper met look onder. Zie tip.
Knip er verse kruiden onder: 1 hand peterselie, 1 hand bieslook, en 1 tot 2 takjes munt. De takjes mogen er heel fijn bij geknipt worden.
Kruid met 1 soeplepel paprikapoeder en de kruiden die je lekker vindt. Wij kruiden met Happy roots, die bevat look, rozemarijn en chili.
Serveer met tzatziki. Of maak een lekker sausje van 3 el mayonaise, 3 el (Griekse) yoghurt, 1 kl mosterd, 1 el peterselie, 1 el bieslook en 1 el dille. Knip de kruiden fijn! Je kan er ook een theelepel honing aan toevoegen als je dat lekker vindt.
Smakelijk
Tips:
De peper met look kan je vervangen door een half teentje look bij de olijfolie te persen. Kruid bij met peper.
Het citroenzout kan je vervangen door zout en een kneepje citroen of citroenzeste.
Je kan de parelcouscous vervangen door Griekse pasta of pasta.
Je kookt helemaal naar eigen wens: Minder of meer olie, met extra olijven, zonder feta,... Het kan allemaal.
Deze salade is heel lekker bij een barbecue.
Zowel vlees als vis zijn er lekker bij.
Maak ineens voldoende saus want dit is bij veel gerechten lekker!
Deze hoeveelheid is bij een BBQ als bijgerecht zeker voldoende voor 10 personen.
Bewaartips:
Deze couscoussalade is zowel lauw als koud lekker.
De dag erna tot 2 dagen later kan het nog gegeten worden.
Het sausje kan je in een gesloten potje een week bewaren in de koelkast.
Bereidingstijd:
Je kan deze salade op 12 minuten klaar hebben. Je snijdt alles terwijl de couscous kookt.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Comments