Deze frisse, smaakvolle haringsalade is perfect voor elke gelegenheid. Deze salade combineert de zoute smaak van haring met de zoete frisheid van een knapperig appeltje en een lichte, romige yoghurt-dressing. Het resultaat is een heerlijk verfrissend gerecht dat zowel simpel als verfijnd is. Deze haringsalade brengt een stukje verfrissing en gezonde smaak naar je tafel en is dus ideaal als hapje, voorgerecht of lichte maaltijd.
Ingrediënten
Bereidingswijze:
Kook 1 ei in 8 minuten hard. Koel af.
Plet het ei.
Voeg 1 eetlepel (Griekse) yoghurt, 1 eetlepel mayonaise en 1 eetlepel mierikswortel crème toe.
Voeg 2 eetlepels fijn gehakte zoetzure augurken toe.
Voeg 1 kleine fijn gesneden sjalot toe.
Voeg 2 eetlepels fijn geknipte bieslook en fijn geknipte dille toe.
Voeg een halve zoete appel in kleine blokjes toe.
Kruid met zout en peper.
Voeg 2 in blokjes gesneden haring toe.
Meng alles goed.
Proef en voeg toe wat je nog mist.
Smakelijk
Tips:
Je kan de haringsalade op toast of brood eten. En hij is ook lekker op een toastje.
Je kan de haringsalade ook afwerken naar smaak met bv stukjes tomaat , komkommer, radijs, lenteui, hele kappertjes,....
Bereidingstijd:
Je kan deze haringsalade op 12 minuten op tafel zetten.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Comments