Deze hapjes zitten echt super snel in de oven. Ze smaken heerlijk, en je kan er eindeloos mee variëren. Smullen!
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Pel een teentje look, prik het over een vork.
Stoof 250 g verse spinazie 2 minuutjes in 2 eetlepels olijfolie.
Roer met de vork met look tot de spinazie slinkt.
Doe de spinazie op een snijplank en snij wat fijner.
Snij ook 2 lapjes ham in stukjes.
Rol het croissantdeeg open.
Verdeel in 6 repen. De diagonale zijdes maak je even terug gelijk. En de drie rechthoeken snij je dus nog eens dwars door zodat je 6 lange repen hebt.
Verdeel de spinazie over het deeg.
Beleg met de ham.
Beleg royaal met goed afsmakende gemalen kaas.
Rol ze voorzichtig op.
Zet ze rechtop op een bakpapier.
En wie kleine ovenschaaltjes of keramieken koffietassen heeft, kan daarin bakken. Vet ze eerst in met boter en bestrooi met bloem. Klop uit.
Bak ze 18 tot 20 minuten op 180°C in een voorverwarmde oven. Als ze wat bruin worden, kan je er even een vel aluminiumfolie over leggen.
Smakelijk
Afwisseling
Je kan dit uiteraard ook vegetarisch maken.
Met de toevoegingen en de kruiding kan je variëren.
Bereidingstijd:
Je kan dit lekkers op 10 minuten in de oven steken. Het moet nog wel 20 minuten bakken.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
תגובות