top of page
Foto van schrijverJoke & Félien

Italiaans gehaktbrood

Bijgewerkt op: 12 nov. 2023

Een gehaktbroodje of een vleesbroodje. Hier is toch bijna iedereen dol op? Hier hebben we er een Italiaanse versie van gemaakt. Het smaakt echt bij zoveel heerlijke gerechten. Je maakt hem gemakkelijk dubbel, en op voorhand. Een perfect mealprep gerecht dus. En smullen is verzekerd.


Ingrediënten:



Bereidingswijze:

  • Neem 1 kg gemengd gehakt uit de koelkast.

  • Snij 1 sjalot en 1 teentje look fijn.

  • Bak sjalot en look even in 1 el olijfolie glazig.

  • Verwarm de oven voor op 170°C.

  • Doe het gehakt in een mengkom met een handje vers geknipt basilicum, 75 g paneermeel, 75 g geraspte Mozzarella, 75 g geraspte Grana padano of Parmezaan, 1 eetlepel oregano, 1 ei, de gestoofde ui en look, een half bakje zongedroogde tomaten in stukjes gesneden, een handje basilicum fijn gesneden. Kruid met zout en peper.

  • Meng het gehakt goed.

  • Vet een cakevorm in met 1 el olijfolie.

  • Doe het gehakt in de cakevorm.

  • Bak het gehaktbrood 40 minuten op 170°C.

  • Smakelijk.

Tips

  • De gaartijd is afhankelijk van de dikte van je gehakt. Check dit dus zeker. Wij bakken in onze grote cakevorm 1 kg gehakt. Het gehaktbroodje is dan 7 cm hoog.

  • Je kan ook een broodje met de hand maken en in een ovenschaal bakken.

  • Je kan er ook gehaktballetjes van maken.

  • Laat het gehaktbroodje na het bakken nog 10 minuten rusten voor je het aansnijdt.

  • Je kan de ui en look rauw bij het gehakt voegen om sneller te zijn. Maar het is echt lekkerder als de ui of groenten eerst gestoofd worden.

  • Een gehaktbroodje is klaar als je er met een prikker in prikt, en de jus helder is van kleur.



Afwisseling

Je kan met de toevoegingen en de kruiding variëren.

Dit gehaktbroodje is lekker met pasta, met de andere helft van de zongedroogde tomaten onder gesneden. Een scheut olijfolie en wat parmezaan maken de pasta af.


Veggie

Je kan perfect vegetarisch gehakt nemen.


Mealprep

  • Je kan een gehaktbroodje tot 2 dagen op voorhand maken. En afbakken. Je bewaart het in de koelkast.

  • Je kan een gehaktbroodje goed invriezen als het eenmaal gebakken en afgekoeld is. Je kan het zo invriezen in zijn geheel. Of je kan het gehaktbrood ook al in plakken snijden van 1.5 cm. Dan vries je ze in met een stukje bakpapier tussen elk stukje vlees. Dat zie je hier. Zo kan je ze gemakkelijk ontdooien, en zelfs mee naar je werk / school nemen.

  • Om het gehaktbroodje terug op te warmen, leg je het best in een schaal met een deksel of je dekt de schaal af met aluminium. Zo droogt het vlees niet uit.


Bereidingstijd:

Je kan dit gehaktbroodje op 10 minuten in de oven steken. Het moet nog wel 40 minuten in de oven bakken.


 

Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!

 



1.367 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page