Wij vinden desserts met appel altijd super lekker.
En we zijn ook fan van pannenkoeken.
Dus deze Oostenrijkse klassieker eten wij supergraag. Die hoort voor ons echt bij een (ski)vakantie. En hij is super gemakkelijk om te maken, dus je kan er dus ook thuis heerlijk van smullen. Licht, fluffy en zo lekker met een snufje bloemsuiker.

Ingrediënten
Bereidingswijze:
Klop 3 eiwitten met 1 zakje vanillesuiker op tot schuim.
(Als je een keukenrobot gebruikt, kan je het eiwitschuim even op een bord doen. (Scheelt afwas)
Klop 3 eidooiers luchtig met 1 zakje vanillesuiker en 1 volle eetlepel kaneelsuiker.
Voeg 200 ml melk toe en klop rustig op.
Voeg 120g gezeefde bloem toe en meng goed.
Voeg het eiwitschuim toe en meng alles rustig onder elkaar.
Doe een klont boter in een pannenkoekenpan en laat warm worden.
Doe 1/3 de van het deeg in de pan. (Een dikke cm deeg is perfect.)
Bak het deeg rustig tot het lichtbruin is en draai de pannenkoek om. De pannenkoek moet nog niet gaar zijn.
Bak de andere kant van de pannenkoek en trek hem met 2 houten lepels in stukken.
Doe de stukken pannenkoek even op een bord en hou ze warm.
Bak nog 2 pannenkoeken.
Warm eventueel alles op.
Serveer met (verse) appelmoes en / of pruimenjam en bloemsuiker.
Geniet.
Tips:
Door de eiwitten apart op te kloppen en voorzichtig onder het beslag te spatelen, wordt je kaiserschmarrn extra luchtig.
Jullie weten, koken is voor ons net maken waar je zin in hebt. ❤️ Of met wat je in huis hebt.
Wij maken altijd snel appelmoes (met 2 appels en 1 lepel kaneelsuiker), maar uit een pot kan zeker ook.
Je kan de suiker weg laten of vervangen door zoetstof.
Variatie
Natuurlijk kan je er rozijnen bij doen, maar daar zijn ze hier niet zo fan van.
En een scheutje rum bij het beslag kan ook.
Liever gewone pannenkoeken? Hier vind je ons recept.
Mealpreppen
Je kunt het deeg vooraf maken en de pannenkoeken later bakken.
Bereidingstijd:
Je kan deze lekkere kaiserschmarrn op 10 minuten op tafel zetten.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Opmerkingen