Het kersen seizoen is toch fantastisch.
Deze cake is een toppertje. Het moeilijkste deel is wachten tot de cake kouder is zodat je het glazuur kan smeren ☺️
Ingrediënten
Bereidingswijze:
Doe het volgende in een mengkom: 150 g boter op kamertemperatuur, 190 g suiker, 1 eetlepel citroensap, 2 eetlepels citroenrasp en 1 eetlepel vanille-extract.
Klop dit een paar minuten op.
Klop 3 eieren op, en voeg nadien lepel per lepel het ei toe terwijl je het deeg zachtjes verder klopt. Het deeg kan even gaan schiften, maar dat komt goed.
Schraap ook het deeg af en toe van de randen weg.
Meng 90 g zelfrijzende bloem met 110 g amandelmeel en een snuifje zout.
Voeg dit rustig toe terwijl je het deeg mengt.
Doe de helft van het deeg in een ingevette bebloemde cakevorm
Beleg het deeg met de helft van de uitgelekte kersen.
Doe het overige deeg in de vorm.
Beleg opnieuw met de kersen.
Bak de cake in totaal 55-60 minuten in de voorverwarmde oven op 180°C. Eerst 40 minuten, pak hem in met aluminiumfolie als hij te bruin wordt en bak nog 15 / 20 minuten verder.
Laat 10 minuten afkoelen voor je hem ontvormt.
Laat afkoelen op een rooster.
Bestrijk met glazuur.
Tips:
Glazuur maak je van 1 eetlepel citroensap gemengd met 50g bloemsuiker
Bereidingstijd:
Je kan dit lekkers op 15 minuten in de oven zetten.
Comments