Héérlijk zelfgemaakte kipsalade, deze moet je echt eens gemaakt hebben. Een restje gebakken kip is er ideaal voor, al vinden wij hem het lekkerste met gebraden kip. En stel dat je nog een beetje kipsalade over hebt, is dat ineens een meevaller. Want deze kipsalade is ook heel lekker op een toastje. Hij kan dus ook bij het borrelen goed smaken.
Ingrediënten
Bereidingswijze:
Kook 1 ei in 8 minuten hard. Koel af.
Meng 1 grote eetlepel (Griekse) yoghurt, 1 grote eetlepel mayonaise en 1 theelepel mosterd.
Voeg 3 eetlepels fijn gehakte zoetzure augurken toe.
Voeg 1 zeer fijn gesneden rood uitje toe.
Voeg 2 eetlepels fijn geknipte bieslook toe.
Voeg het geplet eitje toe.
Voeg een kneepje citroen toe.
Kruid met zout en peper.
Voeg een halve gebraden kip toe. Of neem 300 g gebakken kip. Zie tip.
Meng goed.
Smakelijk.
Tips:
Wij vinden deze kipsalade het lekkerst met gebraden kip van het spit. Wij maken het dan zelfs ineens met een hele kip, want deze kipsalade is super lekker.
Je kan deze kipsalade op toast of brood eten. En hij is ook lekker op een aperitief toastje.
Je kan de kipsalade ook afwerken naar smaak met bv stukjes tomaat , komkommer, radijs, lenteui, hele kappertjes,....
Bereidingstijd:
Met een restje kip kan je deze kipsalade op 12 minuten op tafel zetten.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Comments