Ontdek het perfecte recept voor een verfrissende komkommersalade. Voeg een vleugje zomer toe aan je maaltijd met dit knapperig en gezonde bijgerecht. Subliem bij de barbecue, en zeker bij een aardappelsalade. Perfect als bijgerecht, een aanradertje dus.
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Snij de komkommer in de lengte door. Snij dan in smalle schijfjes.
Snij een rood uitje in fijne ringetjes.
Meng 2 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels (Griekse) yoghurt, 1 eetlepel limoensap en 1 eetlepel (liefst vers geknipte) dille.
Voeg de komkommer en rode ui toe.
Kruid met zout en peper.
Meng goed.
Serveer meteen of zet nog koud weg.
Smakelijk
Tips:
Je kan ook gedroogde kruiden gebruiken, geen probleem.
Als je deze komkommersalade met de aardappelsalade mengt, krijg je ook een toppertje.
De lekkerste komkommersalade krijg je als je nog 3 eetlepels van augurkensap toevoegt.
Mealprep
Je kan deze komkommersalade tot een dag op voorhand maken. De smaken kunnen dan goed intrekken.
Wij hebben hem al tot 2 dagen later gegeten. Dat kan perfect.
Bereidingstijd:
Deze lekkere komkommersalade zet je op 5 minuten op tafel. Je kan het ook in de koelkast lekker fris laten worden en serveren als bijgerecht.
Comments