Deze heerlijke traktatie van sappige kipreepjes is perfect voor elke gelegenheid. Elke hap geeft een heerlijke smaak van zachte kip, een krokant korstje en een heerlijk sausje.
Met dit hapje scoor je op een feestje gegarandeerd.
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Recept voor 500 g
Koop kiphaasjes of snij je kipfilet in repen van 3 cm dik.
Meng er 3 eetlepels olijfolie onder en besmeer er alle kippenreepjes mee.
Neem een schaal en meng daarin 40 g Panko en 40 g Parmezaan of Grana Padano. Kruid met zout en peper.
Voeg een eetlepel Provencaalse kruiden en een eetlepel paprikapoeder toe. Meng goed.
Doe de kip in het paneermeelmengsel en bedek de kip goed.
Leg de kip op de bakplaat.
Bak de kipreepjes 12 tot 15 minuten in de oven of airfryer op 180°C.
Serveer de kipstukjes met een sausje van 2 eetlepels yoghurt, 1 eetlepel mosterd, 1 eetlepel honing en een kneepje limoensap. Roer goed.
Geniet
Tips:
Je kan uiteraard de kruiding aanpassen.
De tijd in de oven is afhankelijk van de dikte van je kip. Dus check anders even tussendoor.
Mealpreppen / Bewaartips
Je kan de kip op voorhand paneren en op het moment afbakken.
Bereidingstijd:
Je kan deze krokante kipreepjes op 20 minuten op tafel zetten.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Comments