Ja de klassieke pasta, maar dan met asperges en een eitje, dat is perfect voor een luxueus comfortfood bordje.
Elke hap is een harmonie van romig, hartig en zacht. Zeker eens proberen!

Ingrediënten:

Bereidingswijze voor 4 personen:
Kook 3 eieren hard. (8 minuten in kokend water)
Pel en snij de eieren in 4.
Schil 500g asperges. (Hou de aspergeschillen bij voor soep)
Snij de asperges in stukken van 2 cm. Hou de topjes apart.
Smelt 1 grote el (25 g) boter en voeg 2 el (45g) bloem toe tot een roux. Roer goed. Meng 350 ml melk bij de roux en kook tot een stevige saus. Voeg een theelepel mosterd toe. Doe er eventueel nog een hoekje bouillon bij.
Voeg 100 g gemalen kaas, 50 g parmezaan en 200 g fijn gesneden ham toe. Kruid met zout, peper en nootmuskaat.
Kook 400 g pasta beetgaar in water met zout en een bouillonblokje.
Voeg de stukjes asperges 3 minuten voor het einde van de kooktijd van de pasta toe. Check de verpakking!
Voeg de aspergetopjes na 1 minuut toe.
Laat de pasta met de asperges nog 2 minuten mee koken.
Giet de pasta met de asperges af en doe meteen terug in de kookpot. Zo hangt er nog een beetje kookvocht aan en dat is goed.
Meng de pasta met de saus, asperges, ham en eieren.
Smakelijk.
Serveertips:
Je kan er ook een gouden korstje aan geven. Bestrooi met gemalen kaas en zet 5 minuten onder de warme gril.
Tips:
Je kan de asperges ook apart koken.
Deze pasta is ook lekker met andere groenten: erwtjes, broccoli,...
Veggie
Deze pasta is ook lekker zonder de ham, maar voeg dan net wat meer zout en / of kruiden toe.
Mealprep
Je kan de kaassaus al op voorhand maken.
Je kan de eieren al op voorhand koken.
De asperges schillen vraagt het meeste werk. Gelukkig kan je ze op de aspergeboerderijen vaak geschild kopen.
Bereidingstijd:
Deze macaroni op 15 minuten klaar. Als je asperges geschild zijn. anders tel je er 10 minuten bij.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Commenti