Marmercake is een echte klassieker! Met de perfecte mix van vanille en chocolade in een prachtig marmereffect, is deze cake niet alleen lekker, maar ook een plaatje om te zien.
Deze superlekkere cake maakte Félien al vanaf dat ze 10 jaar was, helemaal alleen. Hij is dus gemakkelijk om t maken. En zo lekker. En het straffe is, de dag erna lijkt hij nog lekkerder. Als er tenminste nog een stukje over is.

Ingrediënten:

Bereidingswijze:
Meng 300 boter in stukjes met 250g suiker en 1 koffielepel vanillesuiker en een snuifje zout.
Doe er 5 eieren bij
Doe er 370g bloem en 15 g bakpoeder bij (of 375 g zelfrijzende bloem kan ook)
Doe er 40ml melk bij
En meng alles goed.
Doe de helft van het cakemengsel in een beboterde en bebloemde cakevorm.
Voeg 20 g cacaopoeder bij de rest van het deeg, samen met 20g suiker en 20ml melk en meng.
Doe het chocolademengsel op het vanillemengsel in de cakevorm.
Spatel met een vork voorzcihtig door beide lagen om een perfect marmerpatroon te krijgen
Bak 50-60 minuten op 180°C. Zie tip!
Laat de cake 15 minuten afkoelen voor u hem ontvormt, anders breekt de cake.
Smakelijk
Tips:
Elke oven is anders: dus check met een priem of een mes. Steek in het midden van de cake, en als hij er droog weer uitkomt, is de cake klaar.
Félien vindt de cake de dag nadien nog lekkerder.
Variaties
Voeg stukjes chocolade, noten of een vleugje sinaasappelzeste toe voor extra smaak.
Bewaren
Bewaar de cake 3 dagen luchtdicht op kamertemperatuur.
Of vries de marmercake in voor later.
Bereidingstijd:
Het deeg van de marmercake is op 15 minuten gemaakt. De cake moet nog wel een uur in de oven.
En dan heb je nog een kleine portie geduld nodig om de cake een beetje te laten afkoelen.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Comments