Deze matcha koekjes zijn echt een traktatie! Ze combineren die subtiele matcha smaak met een heerlijke, zachte textuur. Een paar hapjes en je waant je zo in een Japanse theetuin.
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 °C en neem een bakplaat met een vel bakpapier op.
Mix 100g zachte boter met 90g kristalsuiker, 100g lichtbruine basterdsuiker en een zakje vanillesuiker tot een romige massa.
Voeg 1 ei toe en mix het deeg door elkaar.
Voeg 200g bloem toe en een zakje bakpoeder toe.
Voeg 5 theelepels matcha poeder en een snufje zout toe.
Meng goed.
Roer 125g witte chocoladedruppels door het deeg.
Maak 12 à 14 balletjes van het deeg en leg ze op het bakpapier op de bakplaat.
Laat genoeg afstand tussen de balletjes.
Leg nog wat witte chocoladedruppels op de balletjes.
Bak de koekjes 13 tot 15 minuten in de oven tot de randen lichtbruin beginnen te worden.
Haal de koekjes uit de oven en laat ze voldoende afkoelen.
Aanvallen maar!
Tips
Maak er voldoende want ze zijn snel op.
De koekjes zijn na het bakken nog een beetje zacht. Na het afkoelen worden ze harder.
Mealprep / Bewaren
Je kan deze gezonde koekjes een paar dagen bewaren in een afgesloten doos. Laat ze wel eerst goed afkoelen.
Bereidingstijd:
Het deeg voor deze matcha koekjes is zo klaar.
Na een kleine 20 minuten schuif je deze groene thee koekjes in de oven.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Comments