Gevulde zoete aardappelen zijn een heerlijke traktatie die eenvoudig te bereiden zijn. Je kan eindeloos variëren met de vulling. Hier vullen we de zoete aardappel op zijn Mexicaans. Dat is echt genieten.
Ingrediënten
Bereidingswijze:
Was per persoon een grote zoete aardappel.
Nu moet je die garen. Dit kan door hem 20 minuten in zijn geheel in de stoomoven te leggen, of door hem in aluminium in te pakken, te bestrijken met olie, kruiden met zout en peper en hem 30 minuten op 150°C te bakken. Check met een scherp mes of je gemakkelijk in de aardappel kan prikken.
Maak intussen de vulling:
Bak 600g gehakt rul met een teentje fijn gesneden look en 2 fijn gesneden uien en/of sjalotten.
Bak 1 fijn gesneden rode en 1 gele paprika in blokjes mee.
Voeg 3 eetlepels Mexicaanse kruiden toe. Je kan uiteraard ook zelf kruiden met chilipeper / cayennepeper / paprikapoeder / komijn / ...
Voeg 4 lekkere trostomaten in stukken toe.
Roeren en 10 minuten laten pruttelen. Af en toe eens goed roeren.
Voeg, als je dat lekker vindt, 1 blikje rode bonen en 1 blikje mais toe.
Snij de aardappel open.
Lepel er de saus over.
Werk af met een lepel zure room, een lepel avocado en gemalen Cheddar.
Smakelijk!
Veggie
Je kan vegetarisch gehakt nemen om de Chili te maken.
Tips:
Deze Chili con carne kan je best al een dag op voorhand maken, dan is het nog lekkerder.
Het recept van de quacamole vind je hier.
Bewaren / Invriezen
Je kan de saus op voorhand maken en invriezen.
De aardappelen kan je al wel op voorhand garen.
De rest zou ik pas bij het eten van de maaltijd doen.
Bereidingstijd:
Dit gerecht neemt wel een dik half uur in beslag.
Maar als je de saus op voorhand maakt, heb je niet zoveel werk.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
コメント