Deze Mexicaanse bowl met rijst, chili con carne, zoete aardappel en guacamole is een eenvoudig, maar smaakvol gerecht dat perfect is voor een lekerre en voedzame maaltijd.
Ingrediënten
Bereidingswijze: voor 4 personen
Was 2 zoete aardappelen.
Nu moet je die garen. Dit kan door hem 20 minuten in zijn geheel in de stoomoven te leggen of te stomen, of door hem in aluminium in te pakken, te bestrijken met olie, kruiden met zout en peper en hem 30 minuten op 150°C te bakken. Check met een scherp mes of je gemakkelijk in de aardappel kan prikken.
Maak intussen de chili con carne.
Bak 600g gehakt rul met een teentje fijn gesneden look en 2 fijn gesneden uien en/of sjalotten.
Bak 1 fijn gesneden rode en 1 gele paprika in blokjes mee.
Voeg 3 eetlepels Mexicaanse kruiden toe. Je kan uiteraard ook zelf kruiden met chilipeper / cayennepeper / paprikapoeder / komijn / ...
Voeg 4 lekkere trostomaten in stukken toe.
Voeg, als je dat lekker vindt, 1 blikje rode bonen en 1 blikje mais toe.
Laat dit 10 minuten pruttelen en roer af en toe eens goed.
Kook intussen de rijst. (75 g per persoon)
Maak ook guacamole.
Het recept van de quacamole vind je hier.
Pel de zoete aardappel en snij hem in blokjes.
Leg de rijst, de saus, de blokjes zoete aardappel en guacamole in een diep bord.
Werk af met gemalen Cheddar en een lepel zure room en koriander.
Smakelijk!
Veggie
Je kan vegetarisch gehakt nemen om de Chili te maken.
Tips:
Deze Chili con carne kan je best al een dag op voorhand maken, dan is het nog lekkerder.
Je kan uiteraard de kruiding nog aanpassen als je het milder of straffer wenst.
Bewaren / Invriezen
Je kan de saus op voorhand maken en invriezen.
De aardappelen kan je al wel op voorhand garen.
De rest zou ik pas bij het eten van de maaltijd verder afwerken.
Bereidingstijd:
Dit gerecht neemt wel een dik half uur in beslag.
Maar als je de saus op voorhand maakt, heb je niet zoveel werk.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Comments