Dit is 1 van de meest favoriete gerechtjes hier thuis. Breng de smaken van Mexico in je keuken met deze heerlijke Mexicaanse wraps. Perfect voor een snelle lunch of een smakelijk diner. Deze wraps zijn eenvoudig te maken en kunnen aangepast worden aan je smaakvoorkeuren, met opties voor vlees, kip of vegetarische vullingen.
Hier smullen ze van want het is ook echt zo lekker! Gezellig met al het lekkers op tafel. En ieder maakt zijn eigen wrap.
Ingrediënten
Bereidingswijze:
Bak 600g gehakt rul met een teentje fijn gesneden look en uien en/of sjalotten.
Bak 3 paprika’s in blokjes mee.
Voeg Mexicaanse kruiden toe. Dat kan perfect met een zakje burrito of fajita kruiden. Ik neem van allebei eentje. (Kijk even op de verpakking. Bij sommige moet je water toevoegen) Je kan uiteraard ook zelf kruiden met chilipeper / cayennepeper / paprikapoeder / komijn / ...
Voeg 8 lekkere trostomaten in stukken toe. (Of 4 grote tomaten)
Roeren en 10 minuten laten pruttelen. Af en toe eens goed roeren.
Vul leuke potjes met cheddarkaas, gemalen kaas, guacamole, zure room, tomaten, koriander,...
Neem wraps en vul ze naar believen.
Smullen!
Tips:
Dit kan je ook al een dag op voorhand maken, dan is het nog lekkerder.
Maak een extra portie want er staat bij de map 'aperitief' nog een overheerlijke aperitieftip.
De liefhebber kan mais en/of rode bonen toevoegen. Dan heb je Chili con carne, die maak je zo!
Ik doe ook wel eens een vulling van beef en/of kip erbij, zodat je een heel buffet hebt. Super voor bij een feestje. Voor ieder wat wils.
Het recept van de quacamole vind je ook bij de map 'aperitief'.
Variatie
Varieer met verschillende soorten vulling zoals kip, gehakt,...
Veggie
Neem veggie gehakt of gebruik bonen voor een vegetarische versie.
Bereidingstijd:
Dit gerecht neemt wel een dik half uur in beslag.
Maar als je de saus op voorhand maakt, kan je snel aan tafel.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Comments