Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Maak gehaktballetjes van 400 g gehakt, 1 ei, 50 g paneermeel en 50g gemalen Grana Padano of Parmezaan.
Was en snij de volgende groenten in stukken en hou apart: 1 ui, 3 sjalotten, 2 wortelen, 1 prei, 3 stengels selder, 1 koolrabi en 100 g prinsessenboontjes.
Snij ook 1 courgette en 1 rode paprika in grote blokjes.
Stoof de ui en de sjalot 2 minuten in 2 eetlepels olijfolie.
Voeg de wortelen, de prei, de selder, de boontjes en de koolrabi toe.
Voeg 1 takje tijm, 1 takje rozemarijn en 2 blaadjes laurier toe.
Laat de groenten 4 minuten stoven.
Voeg de korst (1 cm) van een blok Parmezaan of Grana Padano toe. Zie tip.
Roerbak de groenten met de kaaskorst 1 minuut op een zacht vuur.
Maak een kuiltje in de groenten en voeg op de bodem van de pot 2 volle eetlepels tomatenpuree toe.
Roerbak de tomatenpuree 2 minuten in het kuiltje groenten.
Voeg 4 tomaten, in stukken gesneden en zonder vel, toe.
Voeg de courgette en de paprika toe.
Roerbak de groenten nog 2 minuten.
Giet 400 ml kippenbouillon bij de groenten en voeg nog 4 van diezelfde bokalen warm water toe. (Dus in totaal heb je 2 liter vocht.)
Voeg 2 blokjes tuinkruidenbouillon en 1 blokje groentenbouillon toe.
Breng de soep aan de kook.
Voeg ook de rauwe gehaktballetjes toe.
Laat de soep 10 minuten koken.
Kruid de soep met peper en zout.
Smakelijk.
Tips:
Hou steeds de korst van Parmezaan of Grana Padano bij om Mee te stoven met een tomatensaus of tomatensoep. Die geeft echt een lekkere smaak. Je moet wel af en toe roeren zodat de kaas niet op de bodem plakt.
Variatie:
Je kan de groenten gebruiken die je lekker vindt.
Raapjes, erwtjes,… zijn er ook lekker bij. Of witte boontjes.”
Zie wel dat je de groenten die sneller gaar zijn, altijd als laatste toevoegt.
Je kan nog pasta aan de soep toevoegen. Kijk naar de kooktijd van de pasta zodat de pasta niet te gaar wordt.
Als je liever de groenten niet zo beetgaar eet, dan moet je de soep zeker 5 tot 10 minuten langer laten koken.
Bewaren / Invriezen
Je kan deze soep 2 dagen in een koude koelkast bewaren. Warm telkens slechts de soep op die je nodig hebt.
Als je de soep zou invriezen, laat hem dan eerst al rustig ontdooien.
Bereidingstijd:
De soep staat op 40 minuten op tafel. Je kan sneller werken als je voorgesneden of diepvriesgroenten gebruikt.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Comments