Deze heerlijke mini quiches met gegrilde groenten, verpakt in een knapperig kaaskorstje, zijn heerlijk. Perfect als hapje, lunch of lichte maaltijd.
Ingrediënten:
Bereidingswijze: Voor 1 taartdeeg of 8 kleine quiches
Snij 1 wortel, 1 courgette en 1 paprika in plakken.
Snij 1 rode ui in partjes.
Stoom of grill of bak de groenten beetgaar. Kruid ze met zout en peper. En kruid ze met hetgene je lekker vindt: dat kunnen Italiaanse of Provencaalse kruiden zijn.
Klop 2 eitjes met 100 ml room en zout, peper en nootmuskaat op.
Voeg 1 fijn gesneden rode ui of 1 fijn gesneden lenteui bij het eimengsel.
Knip er verse bieslook of peterselie bij.
Warm de oven voor op 190°C.
Vet een muffinvorm in. Of neem een grote quichevorm. Doe nadien bloem in de vorm en schud het overtollige bloem er uit.
Maak met behulp van een glas rondjes van het taartdeeg die groter zijn dan de vormpjes.
Leg de rondjes taartdeeg in de vormpjes.
Verdeel de groenten over de vormpjes.
Verdeel het eimengsel over de vormpjes.
Bestrooi de vormpjes royaal met gemalen kaas.
Zet de quiche onderaan in de oven en kies voor onder en bovenwarmte.
Bak de quiche 30 minuten op 190°C.
Zet de quiche op het einde even onder de grill als je nog geen gouden korstje hebt.
Bestrooi met vers geknipte peterselie.
Smakelijk!
Variatie:
Je kan andere groenten gebruiken.
Je kan quiche perfect maken met een restje groenten.
En je kan de quiche afwerken met pittigere kaas.
Je kan quiche met zowel kruimeldeeg als bladerdeeg maken.
Deze quiche met prei en spek is zeer lekker.
Niet Veggie
Deze quiche is ook heerlijk met gebakken spek of pancetta.
Serveer de krokante pancetta in of bij de quiche.
Tips:
Je bakt de quiche best in een metalen vorm. Die geleidt de warmte beter en geeft een beter korstje.
Onze oven heeft een programma om quiche te bakken. Als je de stand van onderwarmte gebruikt en je zet de quiche op de onderste richel, dan zou het moeten lukken.
Mealprep / Bewaren
Je kan de quiche al bakken, en nadien nog een dagje in de koelkast bewaren. Warm hem rustig terug op in de voorverwarmde oven of de airfryer. 7 minuten op 150°C.
Je kan de quiche invriezen als hij gebakken is. Laat hem eerst terug op kamertemperatuur komen, en warm dan op in de voorverwarmde oven, 7 minuten op 150°C.
Bereidingstijd:
De quiche zit op 15 minuten in de oven.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Comments