Volop courgetteseizoen. Dus posten we een lekkere salade met courgette die kan dienen bij een barbecue, een lunch, of ook lekker is met een stukje vlees. Een snelle, smaakvolle en romige salade; echt perfect.
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Kook 250 g orzo volgens de verpakking beetgaar. Giet nadien meteen af en spoel kort met koud water.
Snij een courgette in plakken van 3 mm.
Grill deze courgetteplakken in de grillpan in een beetje olijfolie.
Kruid met zout en peper en een theelepel citroentijm. Zie tip.
Draai ze na 2 minuten om en grill de andere zijde ook. Kruid ook hier met zout, peper en citroentijm.
Haal de courgette uit de pan.
Doe 2 eetlepels lekkere olijfolie bij de orzo.
Doe een half tot een heel potje groene verse pesto bij de orzo.
Voeg 50 g parmezaan toe.
Kruid met lekker zout en peper en Meng goed.
Doe de orzo op een mooi bord.
Beleg met de gegrilde plakjes courgette.
Beleg met kleine of 1 grote Burratabol. Zie tip.
Bestrooi met extra parmezaan.
Werk af meteen lenteui in ringen.
Smakelijk.
Tips:
Je kan deze Orzo salade zowel lauw als koud eten.
Je kan tijm en een kneepje citroen gebruiken als je geen citroentijm hebt.
Je kan er ook rucola aan toevoegen.
Je kan ook (buffel)mozzarella nemen.
Niet veggie?
Deze salade is ook lekker bij een stukje worst of rood vlees.
Je kan er enkele plakjes rauwe ham bij serveren.
Mealpreppen
Je kan de hele maaltijd al in de koelkast klaar hebben staan, maar de Burrata kan je er best bij het serveren bij leggen.
Bereidingstijd:
Deze salade van Orzo zet je op 20 minuten op tafel.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Comments