Pannenkoeken zijn altijd een goed idee. Bij ons komen ze heel regelmatig op tafel. Onze keukenprins bakt de lekkerste. En met een potje fruitsla wordt het nog gezond smullen ook. Wat is jullie favoriete topping?

Ingrediënten

Bereidingswijze: voor 15 pannenkoeken
Smelt 50 g boter en doe het in een mengkom.
Voeg 250 g bloem toe.
Voeg 4 eieren toe.
Voeg 1 zakje vanillesuiker toe.
En voeg 700 ml melk toe.
Meng of mix alles goed tot een egaal beslag.
Doe een klontje boter in een pannenkoekenpan en bak dunne pannenkoeken in een beetje boter.
Draai ze om als het beslag aan de bovenkant droog is.
Bak ook de andere kant een minuutje goudbruin en herhaal.
Geniet.
Voor de Thermomixvrienden:
Smelt 50 g boter: 1 minuut op stand 1 op 85°C.
Voeg 700 ml melk toe met 1 zakje vanillesuiker, 4 eieren, 250 g bloem en een snuifje zout.
Mix dit beslag 30 seconden op stand 5.
Spatel eventueel even en mix nog 20 seconden op stand 5 en verhoog naar stand 8.
Bak dunne pannenkoeken en geniet.
Tips:
Je kan de boter perfect in een pannenkoekenpan smelten. Dat bespaart je meteen afwas. En zo is de pan ineens ingevet.
Wij maken het beslag steeds x 1.5, want wij eten nog graag een pannenkoekje als dessert of als ontbijt.
Stel dat ze niet op zijn ;), dan kan je ze nadien nog koud op eten. Ja dan zijn ze ook lekker. Of even terug opwarmen.
Variatie
Deze pannenkoeken met appel zijn ook super lekker.
Pannenkoeken met banaan zijn heel voedzaam.
En je kan zelfs pannenkoeken bakken met stukken banaan. Die zijn zo goed!
En je kan met een stapel pannenkoeken deze heerlijke pannenkoekentaart maken.
Bereidingstijd:
Je kan op 5 minuten deze lekkere pannenkoeken aan het bakken zijn.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Comentarios