top of page
Foto van schrijverJoke & Félien

Parmaham cupjes met hummus

Bijgewerkt op: 1 nov.

Ben je op zoek naar elegante hapjes met een explosie van smaken? Dan kan je deze Parmaham cupjes met oneindig veel combinaties combineren.

Parmaham cups toastjes met hummus bietenhummus curryhummus geitenkaas vijgen

Ingrediënten


Bereidingswijze:

  • Leg in elk cupcakevormpje een bakpapiertje. Bekleed elk vormpje met een sneetje Parmaham. Leg er een tweede bakpapiertje bovenop.

  • Bak deze Parmaham cupjes 15 minuten in een voorverwarmde oven op 150°C

  • Spoel de kikkererwten en laat uitlekken.

  • Doe de kikkererwten, 1 eetlepel tahin, het sap van een halve citroen, 2 eetlepel (Griekse) yoghurt en een ijsblokje in een blender en mix fijn.

  • Kruid met peper en zout.

  • Schep de helft van de hummus uit de blender en meng die helft met 1 eetlepel currypoeder.

  • Snij 1 gekookte rode biet in grove stukken en mix samen met 2 eetlepels bietensap en de overige hummus fijn.

  • Rooster de pompoenpitjes met 1 theelepel curry. Zet opzij.

  • Verwijder de bakpapiertjes van de Parmaham cupjes.

  • Vul 1/3 de van de Parmaham cupjes met de bietenhummus en werk af met chilivlokken.

  • Vul 1/3 de van de Parmaham cupjes met de curryhummus en werk af met pompoenpitten.

  • Vul de rest van de cupjes met geitenkaas en vijgenjam. Werk af met een beetje (verse) tijm.

  • Doe de overige hummus in potjes en serveer met knapperige dipgroenten en crackers.

  • Geniet.


Tips

  • De verse hummus uit de verstoog is een zeer lekker alternatief.

  • Je kan hummus in alle smaken kopen of maken.

  • Rode biet is ook zeer lekker in combinatie met de geitenkaas.


Bereidingstijd:

Je kan deze parmacups op 5 minuten in de oven schuiven. Tijdens het bakken kan je de hummus maken.



 

Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!


91 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


bottom of page