top of page
Foto van schrijverJoke & Félien

Pasta carbonara met bloemkool

Bijgewerkt op: 11 jun.

Dit is echt een heerlijk gerecht. Pasta carbonara, de klassieker, met een twist. De bloemkool geeft een extra beet en vooral een gezonde toevoeging. Comfortfood op zijn best.

Recept voor pasta carbonara met bloemkool, spek, eieren, parmezaan en room

Ingrediënten:

Ingrediënten voor pasta carbonara met bloemkool, spek, eieren, parmezaan en room
 

Bereidingswijze:

  • Kook de roosjes van 1 bloemkool beetgaar in gezouten water met 1 blokje bouillon. Haal het meteen uit het water als de bloemkool bijna al dente is.

  • Bak 150 g gerookt spek. (Knip de lapjes in fijne reepjes)

  • Bak 1 fijn gesneden sjalot mee en knijp 1 teentje look erbij.

  • Voeg eventueel enkele takjes (verse) tijm toe.

  • Als het spek mooi gebakken is, kan je de gekookte bloemkool toevoegen en alles zachtjes mengen.

  • Kook 400 g pasta al dente in het gezouten water van de bloemkool.

  • Meng intussen 3 verse eitjes met 100 ml room en 100 gram (vers) geraspte parmezaan en royaal peper. Klop goed los.

  • Giet de pasta af als hij nog al dente is.

  • Meng meteen met het ei room mengsel. Er mag gerust nog vocht van het pastawater aan de pasta hangen.

  • Meng goed.

  • Serveer meteen met extra parmezaan.

  • Smakelijk.

Serveertips:

Je kan er extra parmezaan en extra spek bij serveren.


Veggie:

Veggie kan uiteraard ook! Gebruik dan wel een beetje extra zout.



Tips:

  • Deze pasta is ook lekker met andere groenten: erwtjes, boerenkool, spruiten,...


Bereidingstijd:

Dit gerecht is op 20 minuten klaar.



 

Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!

 

1.182 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page