Zet je schrap voor een romige explosie van smaken met deze pasta carbonara!
Met perfect gebakken spek, een zijdezachte saus van eieren en Parmezaanse kaas,.... en omdat we toch wel van groenten houden, voegen we er nog fijne erwtjes aan toe.
Mmmm moeten we nog meer zeggen?
Klassiek!? Nee dat is ie niet. Niet enkel omwille van de extra groenten. We doen ook room onder de pasta carbonara. Heerlijk om zo een romige smaakvolle saus te krijgen. Ja dit is voor ons comfortfood op zijn best.

Ingrediënten:

Bereidingswijze:
Bak 150 g fijn gesneden gerookt spek met 1 fijn gesneden sjalot aan.
Voeg er, als het spek krokant begint te bakken, 250 g diepvries erwtjes aan toe. Bak ze 3 minuten mee.
Kook intussen 400 g pasta in gezouten water met een bouillonblokje.
Meng intussen 3 verse eitjes met 100 g (vers) geraspte parmezaan en royaal peper.
Klop de eitjes goed los met 100 ml room.
Giet de pasta af als hij nog al dente is.
Meng, van het vuur af, het eimengsel en het spek goed onder de pasta. Anders gaat het ei stollen.
Serveer meteen met extra parmezaan en een extra draai van de pepermolen.
Smakelijk.
Serveertips:
Je kan er nog extra gebakken pancetta of gerookt spek en extra parmezaan bij serveren.
Je kan nog een snuifje tijm bij het spek meebakken.
Tips:
Je kan bij het spek en de erwtjes nog 100 ml kippenbouillon laten meekoken. Dat maakt de saus net iets minder zwaar.
Variaties
Deze pasta is ook lekker met andere groenten: carbonara met bloemkool, carbonara met boerenkool, carbonara met spruiten,...
Of kies onze pasta carbonara.
Bereidingstijd:
Deze pasta carbonara is op 10 minuten klaar.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Comments