Een heerlijk vegetarische pastaschotel. Ja zo eentje die de niet vegetariërs toch ook kan verrassen. Ja echt eens uittesten.
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Stoof 1 fijngesneden sjalotje in 3 el olijfolie.
Voeg 2 geperste teentjes look toe, en 2 el komijn, 1 el tijm, 1 blikje ansjovis, geraspte citroenschil van een halve citroen, 1 tl zout en veel peper. Roer en stoof mee.
Voeg na 3 minuten 400g (of 600g indien fan) kikkererwten toe, en 1 el bruine suiker.
Bak dit 6 minuten en roer af en toe.
Voeg 400 ml kippenbouillon en 2 el citroensap toe en laat de saus nog 5 minuten pruttelen.
Kook intussen de pasta al dente.
Roer 200 g spinazie en 1 fijngesneden el peterselie onder de saus.
Giet de pasta af en meng met de saus.
Bestrooi de pasta met 1.5 el za'atar voor een frisse toets.
Sprenkel er nog een scheutje olijfolie over.
Smakelijk.
Tips:
Je kan de saus al maken, en zelfs al invriezen. Later enkel nog pasta koken en mengen met de saus.
Dat is ook handig bij bezoek.
Weetje:
Die ansjovis ga je niet meer proeven. Die smelt gewoon weg en maakt de saus lekker vol en zout van smaak.
De kikkererwten worden lekker krokant.
Bereidingstijd:
Dit gerecht is op 20 minuten klaar.
تعليقات