Laat je verrassen door deze verleidelijke pasta met mosselen. Sappige mosselen, al dente pasta en een vleugje knoflook in een romige tomatensaus – dat is pure liefde op een bord.
Ingrediënten:
Bereidingswijze: voor 4 personen
Spoel 2 kg mosselen goed in koud water. Verwijder de baarden en gooi open mosselen weg.
Snij 2 sjalotten fijn.
Snij 2 teentjes look heel fijn.
Kook 450 g pasta net beetgaar.
Verhit een pan, voeg 4 eetlepels olie toe en bak de sjalot aan.
Voeg de look en het blikje ansjovis plus de olie toe en bak even mee.
Voeg 1 blikje tomatenpuree toe en bak 2 minuten mee.
Voeg een scheut wijn toe.
Voeg 200 ml tomatensaus toe en roer goed.
Kruid eventueel met een beetje chilipeper.
Voeg de mosselen toe en roer even. Het vuur mag hoog blijven.
Leg een deksel op de pan en laat de mosselen in 6 minuten gaar worden.
Schud alles goed op.
Giet de pasta af en doe de pasta in de borden of in een grote schaal.
Schep de mosselen en de tomatensaus over de pasta.
Werk eventueel nog af met extra peterselie.
Smakelijk.
Tips:
Gebruik in plaats van de chilipoeder een halve rode peper of 3 lepels pikante olie. Een lepel sambal kan ook.
Je kan de wijn ook weg laten.
Wij vinden dit recept nog lekkerder met onze zelfgemaakte tomatensaus.
Liever pasta vongole? Die vind je hier.
Mealpreppen
Je eet dit pastagerecht best meteen na het klaarmaken.
Bereidingstijd:
De mosselen kuisen is het meeste werk.
Nadien is deze pasta met mosselen op 10 minuten klaar.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Comments