Deze heerlijke pasta combineert sappige gehaktballetjes met een rijke, huisgemaakte saus van gegrilde groenten. De groenten zorgen voor een natuurlijke zoetheid en een diepe smaak, terwijl de gehaktballetjes een hartige touch toevoegen. Werk af met Parmezaanse kaas en verse basilicum voor een onweerstaanbare maaltijd. Perfect voor een doordeweekse avond of een gezellig diner met vrienden en familie.

Ingrediënten

Bereidingswijze:
Maak eerst de saus van gegrilde groenten. Die maak je zo.
Meng 500 g gehakt met 1 ei, 3 eetlepels paneermeel en een half zakje geraspte Parmezaan of Grana Padano. Kruid met peper en zout.
Rol kleine gehaktballetjes van het gehaktmengsel.
Kook de gehaktballetjes enkele minuten in licht gezouten water tot ze gaar zijn.
Breng een grote pot water aan de kook en kook de pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
Warm de saus van gegrilde groenten op in een pan.
Giet de pasta af en meng met de saus en de gehaktballetjes.
Werk af met extra Parmezaan of Grana Padano en wat verse basilicum.
Smakelijk
Tips:
Bak de gehaktballetjes kort in een pan met een beetje olie voor een extra krokant korstje.
Mealpreppen / Bewaren
Je kan deze saus 2 dagen in de koelkast bewaren.
De saus kan zelfs ingevroren worden.
Het receptje van de saus vind je terug bij de 'sauzen': ' Saus van gegrilde groenten.'
Veggie?
Deze pasta kan perfect in de veggie variant.
Bereidingstijd:
Deze saus vraagt even tijd omdat de groenten in de oven moeten grillen. Maar je bent er op zich niet lang mee bezig. Het is zelfs heel ontspannend om de groenten te ontvellen. Alle, voor ons toch.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Comments