Deze saus is zo vol van smaak. Hij heeft niets anders meer nodig dan een lekkere al dente pasta. Smakelijk
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Snij 1 of 2 sjalotjes fijn.
Snij 2 teentjes look in fijne plakjes.
Snij 1 rode peper zonder zaadjes in fijne stukken.
Doe 80 ml lekkere olijfolie extra vierge in een kookpan en warm op. Olijfolie van goede kwaliteit mag je wel verwarmen.
Zet het vuur halfhoog en voeg de sjalot en plakjes look toe. Bak 1minuut mee.
Laat de ui en look lichtjes karamelliseren. Ze mogen dus lichtbruin worden.
Voeg 1 kl (gerookt) paprikapoeder toe.
Meng goed en laat 1 minuut meebakken.
Voeg 1 kg kerstomaten en / of kleine trostomaten in stukken toe. Het sap en de pitjes mogen er zeker bij.
Voeg eventueel 1/4 tot een half theelepeltje suiker toe.
Bak de tomatenblokjes 2 tot 3 minuten mee.
Kruid met zout en peper.
Voeg 50 tot 100 ml water toe.
Laat de tomaten 1 uur op een zacht vuur, zonder deksel, sudderen.
Roer af en toe.
Je kan nu kiezen of je de saus zo laat. Of dat je hem mixt. Of dat je hem door de passevite draait. Als wij hem bij pasta eten, doen wij hem door de passevite.
Roer er op het einde vers basilicum onder.
Kook pasta in water met zout en bouillon en serveer samen met de saus.
Lekker met Parmezaan.
Smakelijk!
Tips:
Je kan alle soorten tomaten gebruiken.
Deze saus is ideaal als je te rijpe tomaten hebt.
Als je normaal in je tomatensaus meer suiker gebruikt, kan je dat nu ook doen. Ik doe dat zelf liever niet.
Dit is ook lekker met Griekse pasta.
Het is ook lekker met extra rucola erbij.
Deze saus kan je gemakkelijk (drie)dubbel maken en invriezen.
Bewaren
Je kan de saus tot 3 dagen in de koelkast bewaren. In de diepvires kan je hem 3 maanden bewaren.
Vegggie
Wij missen bij deze saus geen toevoegingen.
Met de Thermomix
Snij 1 of 2 sjalotjes, 2 teentjes look en 1 rode peper zonder zaadjes in stukken fijn: 5 seconden op stand 5. Spatel naar beneden en herhaal desnoods 4 seconden op stand 4.
Voeg 80 g lekkere olijfolie extra vierge toe. Olijfolie van goede kwaliteit mag je wel verwarmen.
Voeg 1 kl (gerookt) paprikapoeder toe.
Stoof 3 minuten 95°, op stand 1
Voeg 1 kg kerstomaten en / of kleine trostomaten in stukken toe. Het sap en de pitjes mogen er zeker bij.
Voeg eventueel 1/4 tot een half theelepeltje suiker toe.
Stoof 3 minuten op 100°, op stand 1.
Kruid met zout en peper.
Voeg 50 ml water toe.
Laat de tomaten 55 minuten zacht sudderen op stand 1, op 90°. Doe dit zonder de maatbeker.
Als je ziet dat de tomaten te droog worden, voeg je nog 50 ml water toe.
Mix 1 minuut op stand 10, met deksel! :-)
Roer er op het einde vers basilicum onder.
Kook pasta in water met zout en bouillon en serveer samen met de saus.
Lekker met Parmezaan.
Smakelijk!
Bereidingstijd:
Je kan deze saus op 10 op het vuur hebben staan.
Daarna moet hij nog wel een uurtje sudderen.
Comments