Geniet van deze verrukkelijke maaltijd met sappige scampi!
De zachte textuur van de scampi’s combineren zo goed met de intense smaak van verse groene pesto. Met nog wat Parmezaan erover is dit bordje al dente paste onweerstaanbaar. Zo eenvoudig en zo lekker.
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Ontdooi de scampi en maak ze schoon. (maak een insnijding over de rug en verwijder het darmkanaal.) Wij snijden ze graag half in zodat ze op een vlinder lijken. Dat oogt mooi op je bord.
Kook de pasta net beetgaar in gezouten water met een 0.5 blokje bouillon.
Snij de sjalot en 2 t look zeer fijn en stoof dit in 2 el olie.
Voeg een extra el olijfolie toe en bak de scampi aan. Doe dit slechts 2 à 3 minuten zodat de scmapi's net niet meer glazig zijn. Draai ze dus na 1 minuut al even om.
Voeg tijdens het bakken z+p toe en kruid volgens goesting. (Wij kruiden met Italiaanse kruiden.)
Giet de pasta af en doe onmiddellijk terug in de kookpot. Er mag nog wat kookvocht van de pasta aan de pasta hangen.
Roer enkele eetlepels groene pesto onder de pasta. Doe dit volgens goesting.
Serveer met de gebakken scampi en geraspte parmezaan.
Smakelijk.
Tips:
Je kan in de verstoog hele lekkere verse groene pesto kopen.
Liever zelfgemaakte pesto? Ons receptje vind je hier terug.
Je kan er nog tomaatjes bij serveren.
Je kan ook groene pesto uit een bokaaltje gebruiken.
Liever pasta met scampi en rode pesto? Dat recept vind je hier.
Je kan de pijnboompitten ook in olie bakken, maar dat vinden wij niet nodig. Gebruik gewoon een antikleefpan.
Je kan de schillen van de scampi in een zakje invriezen om er later een super lekkere tomatensaus van te maken. Dat recept posten we nog.
Mealprep
Je kan de scampi's al pellen en afgedekt in de koelkast bewaren tot gebruik.
Bereidingstijd:
De scampi's pellen vraagt het meeste werk. Je kan net als on gepelde scampi's kopen.
Nadien is het gerecht op 5 minuten klaar.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Comments