Pasta en scampi; dat is een overheerlijke combinatie.
Heerlijke scampi’s. Kort gebakken zodat ze nog vol smaak zitten. Al dente Pasta. Parmezaan erover. Een schep rode pesto... Zo eenvoudig en zo lekker. De aroma's zweven door de lucht en lokken je aan tafel.
Ingrediënten:
Bereidingswijze: Voor 4 personen
Ontdooi en pel 800 g scampi's, verwijder het darmkanaal en snij ze bovenaan een beetje in.
Kook 400 g pasta beetgaar in gezouten water met een half bouillonblokje.
Bak intussen de scampi's in een klontje boter. Bak ze nog net glazig, dat wil zeggen dat je ze slechts 1 minuut per kant moet bakken. Kruid ze met zout en peper. En als het een beetje pikant mag zijn, kan je ze nog kruiden met een beetje chilipeper of cayennepeper.
Doe de scampi's even uit de pan.
Bak een handje pijnboompitten kort in een droge pan. Opgepast, want dat gaat snel!
Giet de pasta af maar bewaar een scheutje kookvocht. (50 ml)
Doe in de pan van de scampi's 1 of 2 potjes verse tomatentapenade of rode pesto en 100 ml room. Zie tip.
Voeg het pasta water toe.
Warm even op en meng goed.
Voeg de pasta toe en meng.
Dresseer met de scampi's.
Bestrooi met rucola en de gebakken pijnboompitten.
Rasp er Parmezaanse kaas of Grana Padanokaas over.
Smakelijk.
Tips:
Je kan ook rode pesto uit een bokaaltje gebruiken.
Als je van meer saus houdt, kan je 2 kuipjes gebruiken en 200 ml room.
Je kan de pijnboompitten ook in olie bakken, maar dat vinden wij niet nodig. Gebruik gewoon een antikleefpan.
Liever pasta met scampi en groene pesto? Dat recept vind je hier.
Je kan de schillen van de scampi in een zakje invriezen om er later een super lekkere tomatensaus van te maken. Dat recept posten we nog.
Mealprep
Je kan de scampi's al pellen en afgedekt in de koelkast bewaren tot gebruik.
Bereidingstijd:
Je kan net als ons gepelde scampi's kopen.
Nadien is het gerecht op 7 minuten klaar.
Als je zelf de scampi's nog moet pellen vraagt tel je 15 minuten extra.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Comments